Gündem İstanbul'da polise saldırı

İstanbul'da polise saldırı

Paylaş
İstanbul'da polise saldırı

Fatih'te, kimlik soran polis ekiplerine ateş açan ve biri polis memuru 3 kişiyi yaralayan saldırgan çıkan çatışmada öldürüldü

Fatih Araştırma Büro Amirliği'ne bağlı bir ekip, saat 21.00 sıralarında silahlı kişiler bulunduğu yönündeki ihbarı değerlendirerek, Sümbül Efendi Mahallesi Doğaniye Sokak'a gitti.

Sokakta bulunanlara kimlik soran polis ekibinin üzerine ateş açıldı. Açılan ilk ateşte polis memuru İsmail Ertok göğsüne isabet eden kurşunla yaralandı.

Ekip otosundaki diğer polisin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, biri seyyar satıcı iki kişi de seken kurşunlardan yaralandı. Yaralı polis memuru ile diğer yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı.

KAÇMAK İSTERKEN ÖLDÜRÜLDÜ

Olaydan sonra bölgeye çok sayıda polis ekibi sevkedildi. Bu sırada saldırgan bir kamyonetle olay yerinden kaçtı. Polisin takibi sonucu kamyonetle kaza yapan saldırgan daha sonra bir taksiyi gasp ederek kaçmaya başladı.

Kendisini takip eden ekiplere sürekli ateş açan kişi, İskenderpaşa Mahallesi Horhor Caddesi İmam Murat Sokak'ta sıkıştırıldı.

Çıkan çatışma sonucu saldırgan taksinin içinde öldürüldü. Buradaki çatışma sırasında da bir polis memuru kolundan hafif şekilde yaralandı.

Öte yandan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Capkın hastaneye gelerek yaralı polis memurunun durumu hakkında yetkililerden bilği aldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Sefa KIDIK/İSTANBUL (DHA)