Gündem İstanbul'da sazlı sözlü baskın!

İstanbul'da sazlı sözlü baskın!

Paylaş
İstanbul'da sazlı sözlü baskın!

İhbar üzerine yapılan sigara denetimlerinde birçok işletmeye ceza kesildi

İstanbul'da, yoğun ihbarlar üzerine 5 ilçesinde yapılan sigara denetimlerinde, 4207 sayılı yasaya uymayan işletmelere ceza kesildi. Basın mensuplarının da davet edildiği Taksim'deki denetimler, kimi restaurantlar da şova döndü. İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Aydın tezahüratları alkış tutarak ve espiri yaparak susturmaya çalıştı.

İstanbul Valiliği, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Tütün Kontrol Kurulu'ndan yetkililer, zabıta ve polis ekiplerinin de desteğiyle Beyoğlu, Beşiktaş, Bakırköy, Şişli ve Kadıköy'de sigara denetimi yaptı. Özellikle lokanta, kahvehane ve eğlence mekanlarına yönelik kontrole 32 ayrı ekip katıldı.

MÜŞTERİYE 72, İŞLETMEYE 5 BİN 700 TL

Ekipler, söz konusu ilçelerde önceden belirlenen adreslere bir bir girerek, 4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun'a uyulup uyulmadığını denetledi. Denetlemelerde, masalarda kül tabağı, kibrit, çakmak, mekanlarda sigara dumanı olup olmadığı da dikkate alındı. Yasaya uymayan kişilere 72 TL, işletmelere ise 5 bin 700 TL'ye kadar ceza kesildi.

AMACIMIZ CEZA KESMEK DEĞİL

Denetimlerle ilgili açıklama yapan İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Aydın, 5 ilçede 32 ekiple kapalı mekanlarda sigara içilip içilmediğini kontrole çıktıklarını belirtti. Aydın, "Yasa uygulamaya konulduktan sonra 37 bin işletme denetlendi. Bunlardan yaklaşık 100 tanesine ceza kesildi. Şikayetlerin yoğun olduğu Beyoğlu, Bakırköy, Şişli, Kadıköy ve Beşiktaş'ta denetimlerimizi sürdürüyoruz. Şu ana kadar işletme sahiplerinin denetimlere yönelik olumsuz tavırları ve engel teşkil edecek eylemleri olmadı. Denetimlerimizi sıklaştırarak sürdüreceğiz. Amacımız ceza kesmek değil, sigara içmeyenlerin haklarını kanun çerçevesinde korumaktır" diye konuştu.

DHA

Haberin Devamı