Gündem İstanbul'da terör estirdi

İstanbul'da terör estirdi

Paylaş
İstanbul'da terör estirdi

İstanbul Fatih'te önceki gece kimlik soran polislerle çatışan saldırgan ölü ele geçirilmişti. Saldırganın 6 yıl önce de aynı yerde kimlik soran polislerle çatıştığı ve bu suçtan 22 yıl hapis cezası aldığı belirlendi

İMAM İHBAR ETTİ

Haberin Devamı

İstanbul Fatih’te Duhaniye Camii’nin imamı önceki gece polisi arayıp, “Silahlı bir kişi iki gündür camide yatıp kalkıyor” diye ihbarda bulunmuştu. Saldırgan, kimliğini isteyen polisi silahla yaralamış, gasp ettiği bir kamyonetle kaçmıştı.

Polisin kovaladığı saldırgan kaza yapınca, bu kez bir taksiyi gasp etmişti. Horhor Caddesi İmam Murat Sokak’ta sıkıştırılan saldırgan polisle girdiği çatışmada öldürülmüştü. Çatışmada 1 polis ile seken kurşunlarla iki vatandaş yaralanmıştı.

CEZAEVİNDEN İZİNLİ ÇIKMIŞ

Saldırganın 22 yıl hapis cezasıyla Edirne Yarı Açık Cezaevi’nde yatan Halil Şerbetçi olduğu belirlendi. Şerbetçi 2004’de de Fatih’teki Muratpaşa Camii avlusunda kendisine kimlik soran polislerden gasp ettiği bir otomobille kaçtığı, bu sırada bir polisi yaraladığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Bu suçtan hapis yatan Şerbetçi’nin 11 Haziran’da cezaevinden izne çıktığı ve dönmediği belirlendi. Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, “Terörle bağlantısı yok” dedi.