Gündem İstanbul'da yolları su bastı!

İstanbul'da yolları su bastı!

Paylaş
İstanbul'da yolları su bastı!

İstanbul'da yolları su bastı!

İstanbul’da sabah erken saatlerde başlayan sağanak yağış, su birikintilerine ve bazı bölgelerde yolların trafiğe kapanmasına neden oldu.

Haberin Devamı

E-5 Karayolu'nun Boğaziçi köprüsü bağlantı yolu ile Kadıköy ayrımını da su altında kaldı. Trafikte su baskını nedeniyle sıkışmalar neden olurken, araç sürücüleri güçlükle ilerleyebildi. Kentin çeşitli noktalarında da yağış nedeniyle yollarda oluşan su birikintileri, trafiğin yavaşlamasına ve zaman zaman durmasına neden oldu.

Sabah erken saatlerde başlayan sağanak yağış, Silivri, Selimpaşa ve Kumburgaz bölgelerinde de etkili oldu. E-5 karayolu Kumburgaz mevkisi yağış dolasıyla bir süre trafiğe kapandı.

İDO, Pendik - Yalova hızlı feribot seferi hava muhalefeti nedeniyle iptal edildiğini duyurdu. Bu arada Meteoroloji İstanbul il genelinde öğle saatlerine kadar kuvvetli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış beklendiği ve oluşması muhtemel ani sel, su baskını ve yıldırıma karşı dikkatli olması konusunda vatandaşları uyardı.

Haberin Devamı

EDİRNE'DE TAŞKIN ALARMI

Edirne'de aşırı yağışlar nedeniyle polis Meriç Nehri kenarındaki işyeri sahiplerini uyarmaya başladı.

Yoğun yağmur nedeniyle Oğulpaşa Deresi'nin yatağından çıkarak taşması sonucu Edirne-Kırklareli yolu da ulaşıma kapandı. Tunca Nehri'nin taşması sonucu da 40 haneli Değirmenyeni Köyü’ndeki bazı evleri su bastı.

Tekirdağ'da ise gece saatlerinde etkili olan yoğun yağmur yağışı sonrası Altıova Mahallesi'ndeki çok sayıda evi su bastı. Belediye ekipleri evlerde oluşan suyu boşaltmaya çalışıyor.

Öte yandan Tekirdağ Hayrabolu yolu aşırı yağışlar nedeniyle Çene deresinin taşması sonucu ulaşıma kapandı.