Siyaset İstanbul'daki milletvekili çekişmesinin galibi AK Parti
Paylaş
İstanbul'daki milletvekili çekişmesinin galibi AK Parti

İstanbul 1 numaralı seçim çevresinden milletvekilliğine seçilenleri gösterir tutanağa göre, siyasi partilerin milletvekili sayılarında değişiklik meydana gelmedi

12 Haziran’da yapılan 24. dönem milletvekilliği genel seçimlerinin ardından yapılan itirazların değerlendirilmesi ve Yüksek Seçim Kurulunun gümrük oylarını dağıtmasının ardından, İstanbul İl Seçim Kurulu, İstanbul’daki üç seçim çevresine ilişkin milletvekilliğine seçilenleri gösterir tutanakları ilan etti.Buna göre, 1 numaralı seçim çevresinde siyasi partilerin milletvekilliği sayılarında bir değişiklik olmadı.

"MHP'NİN VEKİL SAYISI 54'E YÜKSELDİ" DENMİŞTİ

MHP Genel Başkan Yardımcı Faruk Bal, seçimlerin ardından 14 Haziran'da yaptığı açıklamada, ilçe seçim kurullarına yaptıkları itirazların kabul edildiğini ve partisinin İstanbul 1. Bölge'den üçüncü sıra adayı Hayrettin Nuhoğlu'nun da TBMM'ye girdiğini söylemişti. Böylece TBMM’nin en genç milletvekili olması beklenen 27 yaşındaki AK Partili Muhammet Bilal Macit'in, seçilme şansını kaybettiği açıklanmıştı. Bununla birlikte kararın, AK Parti’nin bu sonuca itirazının gözden geçirilmesinin ardından kesinleşeceği bildirilmişti.

Haberin Devamı

MHP YİNE 53'TE KALDI

O hesaba göre, MHP'nin Meclis'teki milletvekili sayısı 54'e yükselirken, AK Parti'ninki de 1 azalarak 325'e düşmüştü. Ancak bugün gelinen noktada işler yine eski haline döndü ve MHP 53, AK Parti ise 326 milletvekili sahibi oldu.

EN GENÇ VEKİL MECLİS'E GİDİYOR

Bugünkü gelişmelere göre, MHP’nin 1 numaralı seçim çevresinde yaptığı bazı itirazlara ilişkin maddi hatalar düzeltilmesine rağmen milletvekili olamadığı öne sürülen AK Parti adayı Muhammed Bilal Macit, milletvekili seçilenleri gösterir tutanakta yer aldı. MHP adayı Hayrettin Nuhoğlu ise milletvekili listesinde yer almadı.

Milletvekillerine mazbatalarının yarından itibaren, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda dağıtılacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Bu arada, "Balyoz Planı" davası kapsamında tutuklu bulunan emekli Korgeneral Engin Alan’ın avukatlarının, Alan’ın mazbatasını yarın alacağı öğrenildi.