Siyaset İstanbul'dan 'vize'yle çıktı
Paylaş
İstanbul'dan 'vize'yle çıktı

Merkel,“İş adamları, öğrenciler ve sanatçılar için uzun süreli vizelerin verilmesi düşünülebilir” dedi

MERKEL İSTANBUL’DA

Haberin Devamı

Almanya Başkanı Angela Merkel önceki gün Ankara’yla başladığı Türkiye ziyaretine dün İstanbul’la devam etti. İstanbul’un tarihi yerlerini ziyaret eden Merkel daha sonra Almanya-Essen ve İstanbul’un 2010 Avrupa Kültür Başkenti olmaları dolayısıyla düzenlenen konseri dinledi.

Almanya’nın İstanbul Başkonsolosluğu’ndaki konsere Başbakan Tayyip Erdoğan da katıldı. Başkonsolosluğun Kayzer Salonu’ndaki konser öncesi hem Merkel hem de Erdoğan kısa bir konuşma yaptı. ‘

DANKE SCHÖN’

Başbakan Erdoğan önceki gün Ankara’da ağırladığı Merkel’e “İki ülke arasında vizeyi kaldıralım” demiş, Alman Başbakan da “Bu konuya birlikte çalışalım. Bir yöntem bulalım” karşılığını vermişti. Erdoğan, Kayser Salonu’ndeki konuşmasında “Konsolosluk binasını çok iyi bilirim. Önünden çok gelip geçtim. Bu arada vize kuyruklarında çok bekledim. O günleri de hatırladım” sözleri salondan büyük alkış aldı.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, konuşmasını Almanca “Danke Schön” (Teşekkür ederim) diyerek tamamladı.

ŞARTLI KALKACAK

Almanya Başbakanı Merkel, Erdoğan’ın mesajına konser sonrası katıldığı Türk-Alman Ekonomi Forumu’nda yanıt verdi. Merkel, “Özellikle iş adamları, öğrenciler ve sanatçılar için, uzun süreli vizelerin verilmesi tabii ki düşünülebilir. Hepimizin menfaati bu yönde” diye konuştu.

Merkel, Türk- Alman iş adamlarının ortak sıkıntısı olan çifte vergilendirme için de “En geç önümüzdeki yıl çifte vergilendirme önleme anlaşması sağlanabilmeli” dedi. Merkel toplantı sonrası Türkiye’den ayrıldı.