Gündem İstanbullu yeni taksisini seçiyor

İstanbullu yeni taksisini seçiyor

Paylaş
İstanbullu yeni taksisini seçiyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Taksi Tasarım Projesi Yarışmasında halk oylaması başlıyor. Oylamalar, 15-29 Haziran 2011 tarihleri arasında yapılabilecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, İstanbulluya daha konforlu ulaşım hizmeti verebilecek taksilerin tasarlanması amacıyla düzenlediği Taksi Tasarım Projesi Yarışması’nda son aşamaya gelindi.

Teknolojik gelişmelere uygun, yüksek güvenlik ve emniyet tedbirlerine sahip, engellilerin de ihtiyaçlarını karşılayabilecek, İstanbul’a özgü bir taksi tasarımının elde edilmesi amacıyla düzenlenen yarışmada, ‘kazanan proje’ halk oylamasıyla belirlenecek.

Ulusal çapta düzenlenen yarışma, Genel taksi tasarımı, Eko- araç taksi tasarımı, Taksi durağı ve Taksi iletişim sistemleri tasarımı konularında yapıldı. Yarışmaya, Profesyoneller, Üniversite Öğrencileri ve Orta Öğretim Teşvik Kategorisi olmak üzere 3 farklı kategoride yarışmacı katıldı.

Jürinin; 4 konu için belirlediği toplam 20 proje halk oylamasına sunulacak. Projeler 15 Haziran 2011 tarihi itibariyle http://taksitasarim.ibb.gov.tr adresinden oylanabilecek. Halk oylamasıyla seçilen projelerin ilanı 01 Temmuz 2011 tarihinde yapılacak.