Gündem İstanbullular'a 15 Temmuz Şehitler Köprüsü müjdesi

İstanbullular'a 15 Temmuz Şehitler Köprüsü müjdesi

Paylaş
İstanbullular'a 15 Temmuz Şehitler Köprüsü müjdesi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsündeki çalışmalar kapsamında, "15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde çalışmalar bu gece bitiyor. Köprü 6 şeritli olarak hizmet verecek" dedi.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki yenileme çalışmaları bugün itibariyle sona eriyor. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsündeki çalışmalar kapsamında, "15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde çalışmalar bu gece bitiyor. Köprü 6 şeritli olarak hizmet verecek" dedi.


4 GÜN ÖNCE BİTİYOR


Köprü'deki çalışmalar 12 Haziran'da başlamıştı. Çalışmalar 4 aşamada gerçekleşti. Asya yakasından Avrupa yakasına geçişteki 2 şerit trafiğe kapatılırken, trafik akışı karşı yönden alınan ek şeritle 2'şer gidiş ve 2’şer dönüş olacak şekilde düzenlenmişti. Normal şartlarda çalışmaların 25 Ağustos'ta bitmesi bekleniyordu.

TRT Haber'e konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'dan bayramda yola çıkacak olanlar için önemli bir haber geldi. Bakan Arslan, hükümet tarafından 10 güne çıkarılan bayram tatili boyunca yolların tamamında acil olanlar dışındaki tüm çalışmaların durdurulacağını belirtti.


OTOYOLLAR ÜCRETSİZ


Öte yandan Bakan Arslan, daha önce yaptığı açıklamada, 30 Ağustos Çarşamba günü başlamak üzere, 5 Eylül Salı günü sabah 07.00’ye kadar, YİD köprüleri hariç, köprü ve otoyolların ücretsiz olacağını da duyurmuştu.