Yazgülü Aldoğan İstanbullular sinema salonlarına kapanacak!
HABERİ PAYLAŞ

İstanbullular sinema salonlarına kapanacak!

Haberin Devamı

İstanbul’da baharın gelişini müjdeleyen nedir derseniz Boğaz kıyılarında açan mor erguvanlar bir, İKSV’nin film festivali iki derim!

Dile kolay, tam 36 yıldır sinemasevenler olarak biz, her baharı film festivaliyle karşılıyor, on gün boyunca günde iki film seyrederek kırmızı gözler ve karışmış bir kafayla, beyazperdenin büyülü dünyasında yaşıyoruz.

Bu yıl festivalde 200 kadar film var. Ve emin kaynaklardan aldığım bilgiye göre (festivalin yönetmeni Kerem Ayan) uluslararası yarışmadakilerin hepsi birbirinden çarpıcı. Zaten Cannes, Venedik ve Berlin’le yarışıyor bizim festivalimiz.

İstanbullular sinema salonlarına kapanacak

Akbank uzun yıllardır yaptığı sponsorluktan çekilmiş, Türk Tuborg A.Ş. Ulusal yarışma ve Türkiye Sineması’nın sponsoru olmuş. 25 Mart’ta satışa sunulacak biletler için bu yılın çarpıcı haberi hafta içi gündüz seanslarında öğrencilere 1 tl’ye bilet satılacak olması!

Sir Ian McKellen’in Boğaziçi Üniversitesi’ndeki festival sohbetlerine katılacak olması ise Yüzüklerin Efendisi hayranlarını ayrıca heyecanlandırıyor. Şimdi size 200 film içinden meşrebinize uygun bir seçki yapıp nisanı beklemek kalıyor!

Kadınları iyi tanıyanlar çok satıyor!

8 Mart etkinlikleri bir güne sığmaz demiştik. Üniversitelerden sonra şirketler de kadınlarla ilgili yaptırdıkları araştırmaları, etkinlikleri paylaşıyor. AVON, kadınlara yönelik ürünleri, doğrudan satış yöntemiyle, kadınlar tarafından pazarlayan bir şirket.

93 yılından beri bulunduğu ülkemizde yüz binlerce kadından oluşan bir temsilciler ordusu var. Sahada çalışarak tanıdıkları kadınları bilimsel bir araştırmayla da öğrenmek isteyince İPSOS’la ortak bir çalışma yapmışlar.

Sonuç karşımıza hayli içine kapanık bir kadın profili çıkarıyor; evinde oturan, televizyon seyredip ev işleriyle uğraşan, komşu ve akrabalardan oluşan bir sosyal çevresinin pek de dışına çıkmayan, sokaklardan korkan, kocasından şiddet gören, ekonomik durumu da parlak olmayan kadın! Bu kadının derdi, çocuklarına daha iyi bir gelecek sağlamak, evin bütçesine katkıda bulunmak.

AVON’un en büyük başarısı, bu kadınları kendi sosyal ağının içine katabilmek; onları pazarlamacı yaparken tüketici de yapmak ve aynı zamanda sorunlarıyla da ilgilenmek. Öyle ki bugün meme kanseri deyince bu kadınların aklına ilk AVON geliyor.

AVON’un yaptırdığı araştırma, kadınların kredi kartı kullanımlarının az, pasaport ve ehliyetlerinin de hemen hemen olmadığını gösteriyor. Bütün bu araştırma sonuçları bize seçimlerden kadın oylarıyla birinci çıkan partinin de kimliğini ve söyleminin niteliğini anlatmıyor mu, anlatıyor!

Kadınları hayata katmadan ülkeyi ayağa kaldıramayacağımız gerçeğini de!

KPSS ile para kazanma hevesi

Neredeyse bütün Eğitim Fakülteleri ve öğretmen ya da kamuda memur olmak isteyen gençlerin tek ümidi KPSS’ye girecek, kapağı devlete atacak, bir memurluk kapacak ki, ay başında garantili maaşı, sigortası, işi olsun.

İstanbullular sinema salonlarına kapanacak

Gerçi artık KPSS’de 90 alan genci mülakata alıp bizim görüşte değil diye eliyorlar ayrı. ÖSYM bu yıl, KPSS sınavına öyle bir zam yaptı ki, zaten işsiz güçsüz ve parasız olan gençlerin canı yandı. Zaten formasyon dediler, öğretmen olmak isteyen öğrencilerden 2100 TL bir para aldılar!

Şimdi bir de 420 TL’ye varan bir KPSS ile ikinci balta. Sosyal medyada kıyamet kopunca vazgeçmişler, yeni ücreti düşünüyorlarmış. İşsizden ne kadar alınabilirse o kadar olsun!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder