Gündem İstanbullulara kar müjdesi!

İstanbullulara kar müjdesi!

Paylaş
İstanbullulara kar müjdesi!

Afet Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre kar bugünden itibaren kenti terk ediyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) kar yağışıyla ilgiili yazılı bir açıklama yaptı. Kar yağışının etkisini kaybettiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

Haberin Devamı

"Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü hava tahminlerine göre İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı aralıklarla akşam saatlerine kadar devam ediyor. Şehrin kuzey kesimlerinde aralıklarla devam eden kar yağışının öğle saatlerinden sonra İstanbul'u terk edeceği tahmin ediliyor.

Yerini güneşli ve açık gökyüzüne bırakması bekleniyor. Kurumaya yakın asfalt yüzeylerinde ise buzlanmaya başlayacak.

SON 31 YILIN EN SOĞUK GECESİ

Öte yandan, dün gece İstanbul'da hava sıcaklığı -7 derece'yi bulurken, bu rakamın son 31 yılın en düşük sıcaklığı olduğu açıklandı.

ANA ARTERLERDE BUZLANMA YOK


İstanbul'da herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Sabah trafiğinde ise, köprüler Anadolu ve Avrupa yakası geçişleri rutin yoğunluklar yaşanıyor. AKOM yönetiminde kötü hava koşullarıyla mücadele çalışmaları sürüyor. Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri buzlanma ve don olaylarına karşı yollarda tuzlama ve solüsyon çalışmaları yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan ana arterlerde hiçbir sorun yaşanmadı. 3619 personel 884 araç ile sabaha kadar ana arterler, meydanlar, E-5 ve TEM Bağlantı yollarında çalıştı. İstanbul hava sıcaklığı eksi 4 dereceye kadar düştü. Yapılan çalışmalarla anaarterlerde buzlanma yaşanmadı.

Haberin Devamı

Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Atık Yönetimi Müdürlüğü Hastane giriş çıkışları, duraklar, alt ve üst geçitler, İskeleler, metrobüs yaya geçitleri, ibadethanelerin çevresinde kar kürüme çalışmaları yapıldı. Ekipler 22.00-07.00 arası yollara 4.822 ton tuz, 255 ton solüsyon kullandı.

MİSAFİRHANE

Sokakta yaşayan vatandaşlar Alibeyköy Tevfik Aydeniz spor salonunda misafir ediliyorlar. Ekipler tarafından alınan vatandaşlar önce spor salonunda, banyo, traş, giyin kuşam ihtiyaçları karşılanıyor. Vatandaşlar daha sonra otele yerleştiriliyor.

Hava koşullarının eksi derecele düşmesiyle birlikte Cuma gününden itibaren toplam 675 kimsesiz vatandaş misafir edildi.

Spor salonunda misafir edilen vatandaşlardan 7'si hastaneye sevk edildi. 35'i memleketlerine gönderildi, 6 sı ailesi tarafından bulunarak teslim alındı. 172 vatandaş ise kendi isteği ile spor tesisinden ayrıldı.

Haberin Devamı

Kuş donduran soğuk

DHA