Gündem İstanbul'u felaket bekliyor

İstanbul'u felaket bekliyor

Paylaş
İstanbul'u felaket bekliyor

Afetler Acil Durum Komitesi (DEC), dünyayı gelecek 10 yıl içerisinde İstanbul'un da dahil olduğu büyük şehirlerde yaşanacak felaketler konusunda uyardı

İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Afetler Acil Durum Komitesi tarafından sunulan raporda, özellikle İstanbul, Katmandu ve Tahran’da yaşanacağı düşünülen depremler için acil olarak önlem alınması gerektiği belirtildi.

Açıklamada önümüzdeki birkaç yıl boyunca yaklaşık 3 ila 5 farklı büyük şehirde doğal felaketlerin meydana geleceği dile getirildi. Geçen yıl 300 bin kişinin hayatını kaybettiği Haiti depremi sonrası bu raporu hazırlamaya karar veren komite, benzer bir durum yaşanmaması adına yetkilileri uyardı.

Dünyada bulunan büyük şehirlerin gecekondu bölgelerinde yaşayan yaklaşık 950 milyon kişinin ise, meydana gelebilecek herhangi bir felakette en çok zarar görecekler oldukları belirtildi.

DEC Başkanı Brendan Gormley, “Felaketler ile ilgili hazırlıklara şimdiden başlanması gerekiyor. Felaket sonrasında ise yerel girişimciler ve hükümetler ortak bir çalışma yürüterek yardımda bulunabilirler” diye konuştu.