Huban Ayşem İstanbul'u sallayan yılanlı oryantal
HABERİ PAYLAŞ

İstanbul'u sallayan yılanlı oryantal

Ortadoğu’nun en ünlü ve bence en güzel oryantali Amelia Zidane hafta içi J&B’nin ‘Start a party’ sloganıyla düzenlediği iki özel gece için İstanbul’daydı. Amelia, İzzet Çapa’nın sahibi olduğu Maçka’daki Nahide Motel’de ve Akaretler’deki Al Jamal Badawi’de sahne aldı... Ben Amelia’yı iki ay önce Lübnan Byblos’daki J&B partisinde de izlemiştim. Bu sefer Al Jamal Badawi’deki şovun ardından biraz da sohbet ettik. Amelia’nın nefes kesen bir güzelliği ve koreografisini kendisinin hazırladığı harika sahne şovları var. Şovlarının can alıcı noktası ise sahnede piton yılanıyla dans ettiği kısım. Yılanlı şovu izlerken ne düşüneceğinizi şaşırıyorsunuz çünkü Amelia evinde beslediği yılanıyla seyahat etmiyor. Her gittiği şehirde başka bir yılan buluyor, sahneye farklı farklı yılanlarla çıkıyor. İstanbul’daki şovunda ona eşlik eden yılanı ilk görüşünden 15 dakika sonra sahneye çıkmışlar... Yani tüm vücudunda gezdirdiği ve yüzüne değdirdiği yılanın Amelia’yı sokması işten bile değil! Neyse ki bugüne kadar hiç kaza yaşamamış... Amelia Fransa’nın Grenoble şehrinde doğmuş, uzun yıllar Paris’te dans ettikten sonra Lübnan’a taşınmış.

Haberin Devamı

Sebep olarak “Lübnan’da oryantale daha fazla ilgi var. Ayrıca çok düğün oluyor” dedi. Mısır’dan da çok teklif alıyormuş ama Mısır’a yerleşmeyi hiç düşünmemiş. Çünkü vergiler yüksekmiş... İstanbul’a bayılmış. Eşiyle taşınsak mı diye konuşuyorlarmış. “Bence düşünmeyin bile, hemen taşının” diye cevap verdim. Amelia 33 yaşıda. 9 yaşında bir kızı var. Yaklaşık 15 senedir evli. Sohbet ederken kocası da bizimleydi. Amelia’nın yanına gelip ona iltifatlar yağdıran beyleri görünce kocasının kıskanıp kıskanmadığını sordum. Amelia “Kıskanç olan o değil, benim. Hem kendi kıskançlıklarım yüzünden kavga ederim. Hem de kocam beni hiç kıskanmadığı için sinirlenir, yine kavga ederim” dedi. Amelia Zidane’ın vücudu kusursuz denecek kadar güzel. Ne İbrahim Tatlıses’in Didem’i kadar zayıf, ne de diğer ‘Türk lokumu’ oryantaller gibi tombul...

Rejim yapıp yapmadığını sorduğumda güldü “Yediğime içtiğime hiç dikkat etmem ama her gün en az 3 saat düzenli dans ederim. Vücut yapım biraz da genetik” dedi. 3 ay sahneye çıkmayacak bile olsa her gün çalışıyormuş. Yoksa hem formu bozulurmuş, hem de kondüsyonu düşermiş. Mesela hamileyken 25 kilo almış! “Görüntüm beni dehşete düşürüyordu ama hiç dert etmedim. Erken doğum yaparsam eski formumu hemen yakalayabileceğimi biliyordum bu yüzden 24 yaşımda doğurdum” dedi. Amelia Zidane sahnedeyken herkes kulaktan kulağa fısıldaşıp “Ünlü futbolcu Zinedine Zidane ile alakası var mı?” diye birbirine soruyordu. Varmış... Zinedine ve Amelia kuzenmiş. Yani anlayacağınız sanatçı veya sporcu olmak Zidane Ailesi’nin tohumundan geliyor.

Haberin Devamı

Çevreye duyarlı su şişeleri

Yıllar önce su haznesinde filtresi bulunan sürahiler çıkmıştı. İçlerine musluk suyu dolduruyorduk, tepelerindeki filtre sayesinde musluk suyunu arıtıp içme suyuna dönüştürüyordu. Bir dönem mutfakların baş tacı edilen bu sürahiler yedek filtre üretilmediği için zaman içinde çöpü boyladı. Şimdi aynı filtre sistemi küçük su şişeleri için var. Ünlü tasarımcı Karim Rashid ilginç ve doğayı korumaya yönelik tasarımlarıyla bilinir... Amerika’da yaşayanların su masrafını ve ambalaj tüketimini en aza indirgeyerek çevreyi korumaya yardımcı olmak isteyen tasarımcı, filtreli 550 ml’lik su şişeleri tasarlamış. Bobble adı verilen bu şişeler 300 defa kullanılarak toplamda 150 litrelik suyu filtre edebiliyor. Şimdilik sadece Amerika’da satılıyorlar ve fiyatları 10 dolar.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder