Gündem İstanbul'u sel aldı

İstanbul'u sel aldı

Paylaş
İstanbul'u sel aldı

İstanbul'da etkili olan sağanak yağmur nedeniyle birçok ev ve işyerini su basarken, bazı yollarda trafik felç oldu

İstanbul'da etkili olan sağanak yağmur hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Şiddetini artıran yağmur nedeniyle çok sayıda ev ve işyerini su bastı, araçlar yolda kaldı. Vatandaşlar, işyerlerine su girmesini önlemek amacıyla yoğun çaba sarfetti. Su basan işyerlerinde büyük çapta maddi hasarlar oluştu.

İstanbul Kadıköy'de sel sularına kapılan bir belediye işçisi hayatını kaybederken, Anadolu ve Avrupa yakalarında da yağmur nedeniyle trafik felç oldu...

OKULLAR TATİL DEĞİL

Aşırı yağmur nedeniyle E-5 ve TEM çevreyolunda büyük yoğunluk yaşanıyor. Yağmur nedeniyle kapanan yollar ve yolda kalan araçlar yüzünden işlerine yetişmek için yola çıkan vatandaşlar trafikte uzun süre beklemek zorunda kaldı.

NİMET ÇUBUKÇU: TATİL KARARINI VALİLİK VERİR

Bu arada Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de bugün için İstanbul'da okulların tatil edilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi.

YURT GENELİNE UYARI...

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Sakarya, Kocaeli, Yalova, Bursa, Çanakale, Niğde, Nevşehir, Yozgat, Kayseri, Sivas, Çorum, Amasya, Tokat ve Malatya çevrelerinde kuvvetli sağanak yağışlar akşam saatlerine kadar devam edeceği bildirildi.

Yağış beklenen illerde, sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve dolu gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olması gerektiği belirtildi.

DHA