Spor İstanbul'u "teslim" aldı

İstanbul'u "teslim" aldı

Paylaş
İstanbul'u "teslim" aldı

Turkcell Süper Lig'de lider Fenerbahçe'nin bir puan gerisinde ikinci sırada bulanan ve hala şampiyonluk iddiasını güçlü bir şekilde sürdüren Bursaspor, bu sezon İstanbul takımlarına karşı önemli bir üstünlük sağladı

Bursaspor, taraftarlarının tribünde yaptığı, "Teslim Ol İstanbul" tezahüratına uygun maçlar çıkarak, İstanbul temsilcileri Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kasımpaşaspor ile oynadığı karşılaşmalarından gülerek ayrılan taraf oldu.

Ulusal medyanın "3 büyük" diye adlandırdığı Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş ile oynadığı maçlardan sadece birinde yenilgi gören yeşil-beyazlı takım, İstanbul takımlarından ikinci yenilgisini İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında aldı.

Turkcell Süper Lig’de şu ana kadar İstanbul takımlarıyla 9 karşılaşma yapan "Yeşil Timsah"lar, 6 kez sahadan 3 puan alarak ayrılırken, 2 karşılaşmayı ise yenik tamamladı. Bursaspor, 1 maçta da hanesine 1 puan yazdırmayı bildi.
Yeşil-beyazlı takım, ligde Kasımpaşaspor’u 2 kez yenerken, Fenerbahçe ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a karşı 1’er galibiyet ve 1’er yenilgi aldı.

Galatasaray’ı ligin ilk yarısında 1-0 yenen Bursaspor, 25 Nisan’da oynanan ve golsüz biten maçtan ise 1 puan çıkarabildi.

Şu ana kadar Beşiktaş ile sadece 1 kez karşılaşan yeşil-beyazlı takım, İnönü Stadı’nda oynanan maçı da kazanmayı bilip Bursa’ya 3 puanla dönmüştü.

GOLLERDE DE ÜSTÜN

İstanbul takımlarına karşı skor anlamında ciddi bir üstünlük kuran Bursaspor, gol olarak da rakiplerine ciddi anlamda üstünlük sağladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u 6-0 gibi farklı bir skorla yenmeyi başaran, Beşiktaş ve Fenerbahçe ile deplasmanda oynadığı maçlarda da toplam 6 gol atma başarısını gösteren Bursaspor, sadece 1-0 yenildiği Fenerbahçe ve 0-0 biten Galatasaray maçlarında gol atamadı.

Yeşil-beyazlılar, 9 kez karşılaştığı İstanbul takımlarının filelerini 18 kez havalandırırken, kalesinde sadece 8 gol gördü.

BEŞİKTAŞ VE FENERBAHÇE’YE 6 GOL

Bursaspor, 7 hafta liderlik koltuğunda oturduğu ligde İstanbul takımları karşısında özellikle deplasmanda aldığı galibiyetlerle dikkati çekti.

Ligin 17. haftasında Beşiktaş’a İnönü Stadı’nda konuk olan yeşil-beyazlı takım, 2-1 yenik duruma düştüğü maçtan 3-2’lik skorla galip ayrılarak önemli bir başarıya imza attı.

Bursaspor, 22. haftada ise bu kez Fenerbahçe’ye konuk oldu. Rakibi karşısında ilk yarım saat sonunda 2-0 yenik duruma düşen "Yeşil Timsah"lar, zoru başardı ve bulduğu üç golle maçın skorunu 3-2 olarak tescil ettirmeyi bildi.

Bursaspor, Ziraat Türkiye Kupası’nda çeyrek finalde eşleştiği Fenerbahçe’yi 3-0’ın rövanşında, uzatma bölümünde yediği golün ardından sahadan 3-1 galip ayrılmasına karşın kupadan elenmişti.

AA

Haberin Devamı