Gündem 'İstanbul'un büyüsü' 8.5 milyon TL

'İstanbul'un büyüsü' 8.5 milyon TL

Paylaş
'İstanbul'un büyüsü' 8.5 milyon TL

İstanbul'un '2010 Avrupa Kültür Başkenti' olması 16 Ocak'ta Haliç Kongre Merkezi'ndeki törenle resmileşecek

2010’un gelmesiyle ‘Avrupa Kültür Başkenti’ ünvanına sahip olan İstanbul’da, 16 Ocak’ta Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek resmi tören için geri sayım başladı. Resmi açılış kutlamalarının ayrıntıları dün Çırağan Sarayı’nda düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı.

20 ülke bakanı gelecek

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, Haliç Kongre Merkezi’nde 16 Ocak’ta düzenlenecek törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra 20 ülkeden bakanın katılacağını belirtti.

Şekip Avdagiç, açılış etkinliği için 8.5 milyon TL bütçe ayrıldığını söyledi. Resmi açılış töreninde opera rejisörü Yekta Kara’nın bu güne özel hazırladığı ‘İstanbul’un Büyüsü’ adlı sahne gösterisi sunulacak.

Sanatın farklı dallarından 303 sanatçının yer alacağı gösteri, İstanbul’a özgü ses ve görüntüler eşliğinde sahnelenecek. Kutlamalar çerçevesinde Taksim’de Tarkan, Kadıköy’de Mor ve Ötesi, Beylikdüzü’nde Nil Karaibrahimgil, Sultanahmet’te Mercan Dede, Pendik’te Kıraç ve Bağcılar’da Zara konserleri düzenlenecek.