Gündem İstanbul'un çocukları denizle tanışacak

İstanbul'un çocukları denizle tanışacak

Paylaş
İstanbul'un çocukları denizle tanışacak

Şehir Hatları, İstanbul'da yaşamalarına rağmen denizden uzak kalmış ve vapurla gezi imkanı bulamamış ilköğretim öğrencilerini denizle buluşturacak.

Şehir Hatları’ndan yapılan açıklamada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Deniz Temiz (TURMEPA) Derneği ve SÜTAŞ’ın katkılarıyla 23 Nisan günü gerçekleştirilecek Boğaz turuyla, İstanbul’da yaşamasına rağmen denizden uzak kalmış bin ilköğretim öğrencisinin denizle buluşturulacağı ifade edildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, Sancaktepe, Arnavutköy, Sultanbeyli, Gaziosmanpaşa, Zeytinburnu, Bağcılar ve Üsküdar ilçelerinde oturan ve daha önce hiç Boğaz turu yapmamış bin ilköğretim öğrencisinin ilk kez İstanbul’un eşsiz tarihi mekanlarını ve güzelliklerini denizden görme imkanını yakalayacakları kaydedildi.
Etkinlikler kapsamında ayrıca, ilköğretim öğrencilerine TURMEPA tarafından hazırlanan "Denizlerimiz Neden Önemlidir?" konulu bilinçlendirme ve bilgilendirme sunumları yapılacağı belirtildi.

İlköğretim öğrencilerinin öğretmenleri eşliğinde denizde gerçekleştirecekleri ilk yolculuk, 23 Nisan Cumartesi günü saat 13.30’da Kabataş İskelesi’nden ve Üsküdar İskelesi’nden saat 14.00’de kalkacak vapurla başlayacak.

Haberin Devamı