Ekonomi İstanbul'un ortasında iş fırsatlı okul

İstanbul'un ortasında iş fırsatlı okul

Paylaş
İstanbul'un ortasında iş fırsatlı okul

Hazırlıklarını iki yıldır sürdüren Nişantaşı Meslek Yüksek Okulu (NMYO), 2010-2011 eğitim-öğretim yılında faaliyete geçiyor

Eğitim daha kısa

Haberin Devamı

Hızlı gelişen iş yaşamı ve ortaya çıkan yeni sektörler, meslek yüksek okullarına olan ilgiyi her geçen gün artırıyor. Üniversitelere göre daha kısa süreli eğitim programları ile iş yaşamına yetişmiş insan gücü kazandıran meslek yüksek okulları arasına yeni bir isim ekleniyor.

İstanbul’un merkezi Nişantaşı’nda faaliyete geçen Nişantaşı Meslek Yüksek Okulu (NMYO), yüksek öğrenimin lider kuruluşları arasına girme hedefiyle yola çıkıyor.

9 ayrı bölüm var

Bir grup idealist işadamı ve eğitimci tarafından kurulan Nişantaşı Meslek Yüksek Okulu, 9 ayrı bölümden oluşuyor. Çocuk Gelişimi, Bilgisayar Programcılığı, Moda Tasarımı, Dış Ticaret, Lojistik, İşletme Yönetimi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Uygulamalı İngilizce ve Türkçe Çevirmenlik, Saç Bakım ve Güzellik bölümlerinin yer aldığı okula kayıt yaptıracak öğrenciler, Türkiye’nin etkin ve iş yaşamına hakim akademik kadrolarından eğitim alacak.

Haberin Devamı

Uluslararası şirketlerle hareket edecek

Okulun staj ve iş edindirme misyonu ile öne çıkacağını belirten Eğitim Direktörü Dr. Pınar Tokal Bayru, ulusal ve uluslararası güçlü şirketlerle ortak hareket edeceklerini dile getirdi. Bayru, “Yaşayarak ve görerek uygulayacağımız eğitimle fark yaratacağız” dedi.

Okulda, gençlerin geleceğini planlaması için fedakarlıktan kaçınmayacaklarını vurgulayan Pınar Tokal Bayru, sertifika programlarıyla bunu destekleyeceklerini belirtti.

Dersleri bizzat işadamları verecek

Nişantaşı Meslek Yüksek Okulu’nun temel misyonu, teorik eğitimin yanı sıra uygulama olacak. Türkiye’nin iş dünyasının en önemli iş adamları ve üst düzey profesyonel yöneticilerinin ders vereceği okulda, uygulamalı eğitim temel olacak. Her bir öğrenci, bulunduğu bölümle ilgili periyodik olarak şirketlerde uygulamalı pratik eğitim alacak. Staj ve iş yerleştirme olanakları da yüksek okulun diğer iddialı olduğu alanlardan olacak.