Spor İstatistikler Fenerbahçe'yi gösteriyor

İstatistikler Fenerbahçe'yi gösteriyor

Paylaş
İstatistikler Fenerbahçe'yi gösteriyor

Turkcell Süper Lig'deki son 10 sezonunun istatistiklerine göre, Fenerbahçe şampiyonluk yolunda Bursaspor'a oranla daha avantajlı

Süper Lig’in son 10 sezonunda, lig bitimine iki hafta kala liderlik koltuğunda oturan takımların 9’u şampiyonluk ipini göğüslerken, sadece Fenerbahçe, 2005-2006 sezonunda son hafta şampiyonluğu Galatasaray’a kaptırmıştı.

Süper Lig’in 2005-2006 sezonu, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında kıyasıya bir şampiyonluk mücadelesine sahne olmuştu. Bitime 3 hafta kala liderliği averajla Galatasaray’dan alan Fenerbahçe, son haftaya kadar da liderliğini sürdürmüştü.

Son hafta karşılaşmalarında Galatasaray evinde Kayserispor’u 3-0’la geçerken, lider Fenerbahçe deplasmanda Denizlispor ile 1-1 berabere kalarak, şampiyonluk kupasını rakibine bırakmıştı.

Son 10 sezonun istatistikleri, şu an da 2. sırada bulunan Bursaspor’a yüzde 10 şans verirken, Bursasspor’un şampiyonluktaki rakibinin Fenerbahçe olması, "2005-2006 sezonunda yaşananların benzeri bu sene de gerçekleşir mi" sorusunu futbolseverlerin akıllarına getiriyor.

AA

Haberin Devamı