Ramazan İşte 2017 ramazan trendleri

İşte 2017 ramazan trendleri

Paylaş
İşte 2017 ramazan trendleri

Bir ramazan ayını daha geride bırakıyoruz. Sofralarımızı, dostluklarımızı şenlendiren ramazanda tüketim rakamları da arttı. Peki 2017 ramazan ayında neler daha çok göz önünde oldu, neler arka planda kaldı?

IN

Kebapçılar

Ramazan ayı gelmeden iftar ve sahur programları için restoranlar doldu taştı. Vatandaşlar yemek programlarında daha çok kebapçıları tercih etti. Online ortamda yapılan araştırmanın sonuncunun istatistikleri de bunu doğrular nitelikte oldu. Ramazan ayında en çok aranan kategoriler arasında restoranlar üst sıralarda yer aldı. Bir önceki aya göre yüzde 36’lık bir artış gösteren restoran aramalarında kebapçıları arayanların oranlarında ise yüzde 50 artış olması dikkatleri çekti. Bu ramazan ayında da tercihler kebapçılardan yana oldu.

OUT

Evlere Servis

Ramazan ayı boyunca vatandaşlarımız evlere servis yemek hizmetini çok kullanmadı. Tüketiciler daha çok tercihlerini dışarıda vakit geçirmek ve değişiklik yapmak sebebiyle restoranlarda geçirdi.

IN

Çikolata

Çikolata sadece kokusuyla bile mutluluk veren tatlı bir mucize. Doğal ve katkısız kakaonun içerdiği biyoaktif besin bileşenleri ve magnezyum vücutta serotonin adı verilen mutluluk hormonunun salgılanmasını artırıyor. Fizyolojik olarak ise seratonin salgıladığımız için mutlu oluyoruz. Yıllardır aşk ile çikolata üreten, dünyanın dört bir yanındaki seçkin üreticilerden kakao tanelerini tazelikle seçen ve en kaliteli kakao tanelerinden elde edilen gerçek çikolatayı zevke dönüştüren Kahve Dünyası’nın özel çikolata çeşitleri, ramazan ayının ve Ramazan Bayramı’nın trendleri arasında yerini aldı.

OUT

Baklava

Türk mutfağının değişilmez tatlıları arasında yer alan baklava bu ramazan çok tercih edilen tatlılar arasında yer almadı. Tüketiciler daha çok serin ve sütlü tatlıları tercih etti.

IN

Karpuz

Bu yıl Ramazan ayında havaların sıcak olması nedeniyle çoğu kişi su ihtiyacını karşılamak için çareyi karpuzda buldu. Günün yaklaşık 17 saatini oruç tutarak geçirenler, iftardan sonra serinleten ve susuzluğu gideren mevsim meyvelerinden daha çok karpuzu tercih etti.

OUT

Kiraz

Haziran ayında en pahalı meyveler arasında bulunan kiraz, çok tercih edilmedi. Nisan ayında kilosu 85 TL’den satılan kirazın fiyatı düşse de yine de en pahalı meyveler arasında bulunuyor.

Haberin Devamı