Dünya İşte ABD'yi ayağa kaldıran bomba

İşte ABD'yi ayağa kaldıran bomba

Paylaş
İşte ABD'yi ayağa kaldıran bomba

New York'taki Times Meydanı'nda ele geçirilen bomba yüklü aracı infilak ettirecek saat basına gösterildi

New York polisi, Times meydanında ele geçirilen patlayıcı yüklü aracın ardında Taliban’ın bulunduğunu gösteren herhangi bir kanıt olmadığını açıkladı. Polis komiseri Ray Kelly, terör eylemi girişimi olduğundan kuşkulanılan patlayıcı yüklü araç ile ilgili sorumluluğu "Pakistan Talibanının üstlendiğinin" ileri sürülmesinden sonra yaptığı açıklamada, bunun doğruluğunu kanıtlayan her hangi bir delil olmadığını söyledi.

NEW YORK'TA BOMBA PANİĞİ

Bu arada, içinde patlayıcı olarak propan, benzin ve havaifişeklerin bulunduğu araçta, bombayı infilak ettirecek saatin de fotoğrafları basına dağıtıldı.

BU KİŞİ ARANIYOR

Bölgedeki kamera görüntülerinde 40’lı yaşlarında beyaz bir şüphelinin belirlendiğini ifade eden Kelly, bu kişinin bulunan aracın çok yakınlarında üzerindeki koyu renkli tişörtü değiştirirken görüldüğünü anlattı. New York’un Times meydanında ele geçirilen ve terör eylemi girişimi olduğundan kuşkulanılan patlayıcı yüklü araç ile ilgili sorumluluğu, "Pakistan Talibanının üstlendiği" ileri sürülmüştü.

Köktendinci bir gruba bağlı bir internet sitesinde yayımlanan açıklamada, iki arkadaşlarının öldürülmesinin intikamını almak amacıyla bu eylem girişiminin yapıldığı belirtilmişti.

TEHDİT VİDEOSUYLA 'GERİ DÖNDÜ'

Öte yandan, ABD saldırısı sonucu öldürüldüğü iddia edilen Pakistan Taliban Hareketi lideri Hakimullah Mesud’un video görüntüleri ortaya çıktı. Taliban’a yakınlığıyla bilinen bir sitede yayımlanan video görüntülerinde Mesud, ABD’yi tehdit ediyor ve yakın gelecekte Amerika’nın büyük kentlerinin birinde ses getirecek eylem yapacağını söylüyor.

Mesud, New York'ta ele geçirilen patlayıcı ve düzeneklerinin Taliban’ın eylemi için kullanılmasının öngörüldüğünü de belirtiyor.

Mesud’un, insansız Amerikan uçakları tarafından 14 Ocak'ta Kuzey Veziristan’da bir medreseye düzenlenen füze saldırısında ağır yaralandığı ve Multan yakınlarında bir köyde öldüğü iddia edilmişti. Pakistan İçişleri Bakanı Rahman Malik de Mesud’un öldüğü yönünde resmi açıklama yapmıştı.

İngiliz The Guardian gazetesi, geçen hafta Pakistan istihbarat servisinden üst düzey bir yetkiliye dayanarak verdiği haberde, Mesud’un hayatta olduğunu ileri sürmüştü.

AA

Haberin Devamı