Siyaset İşte AKP'den ilk yorumlar...
Paylaş
İşte AKP'den ilk yorumlar...

İşte AKP'den ilk yorumlar...

Anayasa Mahkemesi'nin DTP'nin kapatılması kararını açıklamasının ardından ilk değerlendirme AK Parti'den Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat ve AK Parti Grup Başkan vekili Mustafa Elitaş'tan geldi. AKP'li Fırat kararı "dağıtıcı" bulduğunu söylerken, Elitaş ise "Karara herkes saygı duymalı" dedi.

Haberin Devamı

DENGİR MİR MEHMET FIRAT:

"Süreci mutlaka etkileyecektir. Türkiye’de maalesef siyasi partiler mezarlığı, dünyadaki en zengin siyasi parti kapatmaya sahip ülke Türkiye. Yasal değişiklerin yapılması lazım. Ancak Hukuku daha geniş anlamlı, çağın anlayışı içinde yorumladıkları takdirde beklide yasal değişiklere gerek kalmaz. Daha mantıklı ve hukuka uygun çizgiye çekilmesi mümkündür. Ama Anayasa Mahkememiz aldığı kararlarla genelde dağıtıcı yönde yorum yaptığını görüyoruz.

Sayın Ahmet Türk, siyaseten problemleri çözmenin yanında olan bir kişi. Aysel Tuğluk hakkındaki hangi deliller nedeniyle yasaklamaya gidildiğini söyleyebilmem mümkün değil.

Siyaset yalnızca parlamentoda yapılan bir eylem değildir. Partilerin kapatılmasının ve yasaklamaların bu kadar şiddetli hale getirilmesinin çok faydalı olduğu kanısında değilim"

Haberin Devamı

AK PARTİ GRUP BAŞKAN VEKİLİ MUSTAFA ELİTAŞ:

"Siyasi partilerin kapatılmasına karşıyız. Kapatılacağı mekan halktır. Ama karara herkes saygı duymalı. Herkes karara uymak mecburiyetindedir"

Hürriyet