Gündem İşte ana yüreği

İşte ana yüreği

Paylaş
İşte ana yüreği

Ayşe Coşkun oğluna böbreğini verebilmek için önce rahim sonra safra kesesi ameliyatı oldu. Ardından anneden alınan böbrek oğluna nakledildi

Şanlıurfa’da oturan Ayşe-Mehmet Hanifi Coşkun’un 4 çocuğu var. Çiftin en küçük çocukları Mail 21 yaşında. Mail 4 yıldır böbrek hastasıydı. Diyalize bağlı olarak yaşıyordu.

Gencin sağlığına kavuşması için tek çare böbrek nakliydi. Önce Mehmet Hanifi Coşkun oğluna böbreğini vermek istedi. Şeker hastası olduğu için bu arzusu gerçekleşmedi.

Bunun üzerine anne Ayşe Coşkun (46) oğluna böbreğini vermek için Antalya’daki Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi’ne başvurdu. Annenin dokularıyla oğlu Mail’in dokuları uyumluydu.

8 ay içinde 3 ameliyat oldu

Ama annenin rahmindeki problem ve safra kesesindeki et beni böbrek nakline engeldi. Ayşe Coşkun’un önce rahim ameliyatı sonra safra kesesi ameliyatı olması gerekiyordu.

Ayşe Coşkun 8 ay önce rahim ameliyatı oldu. İyileştikten sonra safra kesesi ameliyatı için bıçak altına yattı. Böylece sıra geldi böbrek nakli ameliyatına... Safra kesesi ameliyatını yapan Doçent Dr. Alihan Gürkan ve ekibi nakil ameliyatına girdi.

Başarılı bir ameliyatla anne Ayşe Coşkun’dan alınan bir böbrek oğlu Mail’e nakledildi. Anne ve oğlunun sağlığı şimdi çok iyi. 8 ayda peş peşe 3 ameliyat olan Ayşe Coşkun duygularını anlattı:

‘Bir değil bin böbreğim feda olsun’

“Oğlum için değil 3 ameliyat olmak, canımı bile veririm. Evladımın sağlığına kavuşmasıyla mutlulukların en büyüğünü yaşıyorum. Mail hastayken ruhsal olarak ben ondan daha kötüydüm.

Yavrumun acı çekmesine dayanamıyordum. Dolayısıyla bir değil bin böbreğim oğluma feda olsun.” Mail de dünyaya getirdikten sonra kendisine ikinci kez hayat veren annesine karşı minnet dolu. Genç “Canım anneme beni yaşattığı için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Erol AKKIR/DHA

2