Bilim - Teknoloji İşte Android 4.4 ve Nexus 5!
Paylaş
İşte Android 4.4 ve Nexus 5!

Nexus 5 ve Android 4.4 KitKat, sonunda resmi olarak tanıtıldı! İşte yeni Android ve fazlası...

Defalarca sızan Nexus 5 Google'ın bugünkü duyurusuyla nihayet gerçeğe dönüştü. Google ve LG'nin ortak ürettiği cebin yanında beklendiği gibi Android 4.4 KitKat da resmi olarak tanıtıldı.

Haberin Devamı

Nexus 5'in en önemli özelliği, Android 4.4 KitKat ile gelen ilk cep olması. Cihazın Gorilla Glass 3 ile korunan ekranı, 4.95 inç ile selefi Nexus 4'ten daha büyük. Cihazın 1920x1080 (Full HD) çözünürlüklü IPS ekranı, inç başına 445 piksel sunuyor. Nexus 5'in tasarımı, öne çıkan yenilikleri arasında. Cama daha çok ağırlık veren cihazın arka yüzü plastik, ancak Google'a göre arka yüz "ipeksi bir hisse" sahip ve elinizde ucuz hissi bırakmıyor.

İşlemci olarak 4 çekirdekli 2.26GHz Snapdragon 800 CPU ve 350MHz Adreno 330 GPU'ya sahip olan Nexus 5, 2GB RAM'le geliyor. KitKat'lı cep, kamera alanında da heyecan verici bir yenilik sunuyor. 8 megapiksellik arka kamera, artık videolarda titreyen eller için optik görsel sabitleme (OIS) yeteneğine sahip. Ön tarafta ise 1.3 megapiksellik bir kameraya sahip. Bağlantı seçenekleri arasında ise tabi ki NFC ve Bluetooth 4.0 desteği var.

Haberin Devamı

LG'nin 2.300mAh kapasiteli bir pile yer verdiği Nexus 5, GPS, denge çarkı, ivmeölçer, pusula, basınçölçer gibi sensörlere de sahip. 130 gram ile Nexus 4'ten 9 gram daha hafif olan cihazın ölçüleri ise 69.17 x 137.84 x 8.59mm.

Siyah ve beyaz renk seçeneklerine sahip Nexus 5, bugünden itibaren Google Play'de 349 dolardan başlayan fiyatlarla, 16GB ve 32GB'lık modeller olarak satışa sunuluyor. KitKat'lı Nexus 5'in tadına Türkiye'de ne zaman bakabileceğimiz ise henüz belli değil.


Android 4.4 KitKat da resmi olarak duyuruldu

Google'ın Android'den sorumlu yöneticilerinden Sundar Pichai, Android 4.4 KitKat'taki Google uygulamalarının daha az bellek harcadığını, sadece 512MB'lık RAM'e sahip cihazlarda arayüzün detaylarının otomatik olarak düşürüldüğünü söylüyor. Bu, Android 4.4'ün ucuz Android'li ceplerle (belki de şu an Gingerbread'le çalışan ceplerle) daha iyi geçineceği anlamına gelebilir.

Android 4.4, arayüzde de birçok öğeyi derleyip topluyor. Yeni işlevler arasında kilit ekranında görünen kamera simgesi, giriş ekranı simgelerini sıralayabilme, bir uygulamaya girdiğinizde gezinti düğmelerinin görünmez olması, klavyeye eklenen emoji simgeleri var. Galeri uygulaması ise artık üçüncü parti bulut depolama işlevlerine sahip. Google'ın cihaz kapalıyken veri aktarımında yaptığı optimizasyonlar ise daha iyi bir pil ömrü elde etmenize izin veriyor.

Haberin Devamı

KitKat'ın üzerinde durduğu bir işlev ise sesli arama. Google'a göre sesli tanıma motoru, artık yüzde 25 daha isabetli. Yakında yenilenecek olan Google Now ise alışveriş ve konumlar için içeriğe hassas kartlar sunacak.


İlk hangi cihazlara geliyor?

Android 4.4 KitKat, Google tarafından bugün yapılan açıklamaya göre ilk olarak Nexus 4, Sa >CHIP Online