Bilim - Teknoloji İşte Apple'ın yeni bombası!
Paylaş
İşte Apple'ın yeni bombası!

Apple, bugünkü ilk bombasını patlattı: İşte incelen ve çok daha fazlasını sunan yeni MacBook!

Apple, bugün San Francisco'da düzenlediği Spring Forward etkinliğinde daha da incelen yeni 12 inç'lik MacBook'u tanıttı.

Daha küçük çerçevesiyle dikkat çeken yeni MacBook, şu anki MacBook Air'lerden yüzde 24 daha ince ve sadece 905 gram ağırlığında. 2304 x 1440 ekran çözünürlüğü sunan cihazın pil ömrü, Apple'a göre web'de 9 saat boyunca dolaşmanıza yetiyor.

Yeni MacBook'un en önemli özelliği ise Butterfly adındaki "yepyeni" klavye sistemi. Apple, yazma deneyimini iyileştiren bu yeni klavyeyle klavyeleri baştan icat ettiğini söylüyor. Bu arada yeni MacBook'un trackpad'inin içerisinde geri besleme sağlayan bir motor bulunuyor. Trackpad, hafif dokunmalarla sert basmalar arasındaki farkı da ayırt edebiliyor.

Yeni laptop, fansız tasarım için Intel'in yeni Core M Broadwell yongasından faydalanıyor. Turbo boost özelliğine sahip yonga, yeni MacBook'ta hızdan ödün verilmediğini gösteriyor.


USB-Type-C portuyla gelen cihaz, HDMI, USB ve diğer bağlantı standartlarını tek bir porta sıkıştırıyor. Apple, diğer tüm portları ortadan kaldırmayı tercih etmiş - bu sert bir karar olsa da Apple'ın PC piyasasında olacakları genellikle iyi tahmin ettiği biliniyor.

Nisan'da satışa sunulacak yeni MacBook'un fiyatı 1.1GHz işlemcili, 8GB RAM'li giriş modeli için 1.299 dolardan başlıyor.

Resimlerle: Çok bilinmeyen 9 ilginç Apple gerçeği!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı