Gündem İşte bayramda hava durumu

İşte bayramda hava durumu

Paylaş
İşte bayramda hava durumu

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinde hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde olacak.

CNN Türk Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli, bayram haftası için net bir tahmin yapmanın zor olduğunu belirterek, “Arife ve bayramın birinci gününde yurdun büyük bölümünde yağış beklenmiyor. İkinci günden itibaren sıcaklıklar düşebilir. Ancak bu düşüş de sıcaklıkları kış değerlerine çekmiyor” dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 günlük tahminleri kamuoyuna açıkladığı için bayram haftasına ilişkin henüz bir tahminde bulunulmadı. Bünyamin Sürmeli de şimdiden net bir tahminde bulunmanın zor olacağını ifade ederek, “Bayram için çok erken. Şu anda haftasonu ile arife ve bayramın ilk gününde yurdun büyük bölümünde yağmur beklenmiyor. Sıcaklıklar da arife ve bayramın birinci günü bugünlerde olduğu gibi mevsim normallerinin üzerinde yani 18-22 derece aralığında seyredebilir” diye konuştu.

Bayramın ikinci ya da üçüncü gününden itibaren sıcaklıklarda düşüş yaşanabileceğini belirten Sürmeli, “Ancak o düşüş sıcaklıkları kış değerlerine çekmiyor. Mevsim normallerine gerileyebilir. Bu düşüş yağış getirecek mi, onu şimdiden bilemiyoruz. Ancak sıcaklığın düşmesi de yağış için bir ihtimaldir” dedi.