Gündem İşte bebek hırsızları!

İşte bebek hırsızları!

Paylaş
İşte bebek hırsızları!

Tatvan'da hastaneden kaçırılan bebek tüm yurtta aranırken, şüpheli 1'i kadın 2 kişinin robot resimleri çizildi

Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde, geçen pazartesi günü Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nden, Hülya Ulus'un düyaya getirdiği erkek bebeği kaçırdıkları belirlenen 1'i kadın 2 kişinin robot resimleri çizildi. Robot resimler, tüm illerin güvenlik birimlerine gönderildi, ilçede toplu taşıma araçlarına ve vatandaşların yoğun olarak bulunduğu bölgelere asıldı. Baba İrfan Ulus, bebeklerine kavuşacakları anı umutla beklediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Geçen cumartesi günü doğum sancıları tutan 9 aylık hamile Hülya Ulus, eşi tarafından Tatvan Kadın ve Çocuk Hastanesi'ne getirildi. Hülya Ulus burada bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Ancak bebek, kusma yüzünden yeni doğan servisinde yatırılarak kontrol altında tutulmaya başlandı. Geçen pazartesi günü saat 15.00 sıralarında, bebeğin emzirme saati geldiğinde annesinden önce kimliği belirsiz bir kadın, servise girerek hemşireden bebeği emzirmek için izin istedi. Bir süre sonra bu kez anne Hülya Ulus bebeği emzirmek için servise gelince hemşireden duyduğu sözler karşısında şoke oldu. Bebeğin bir başka kadın tarafından alınıp kaçırıldığını anlayan anne Ulus, hastane yetkililerine ve eşine haber verdi.

Haberin Devamı

Bunun üzerine polis olayla ilgili geniş çaplı bir araştırma başlattı. İdari soruşturma kapsamında da yenidoğan servisinde görevli A.İ. ile Z.S. adlı hemşireler açığa alındı. Kaymakam Orhan Şefik Güldibi ve Emniyet Müdürü İlker Yelden de hastaneye gelerek olay hakkında bilgi aldı.

ROBOT RESİMLERİ ÇİZİLDİ

Tatvan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nden Hülya Ulus'a ait bebeğin kaçırılmasıyla ilgili geniş çaplı araştırmasını sürdüren polis, yeni ipuçlarına ulaştı. Polis, görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda bebeği kaçırdığı düşünülen 1 kadın ve 1 erkeğin robot resimlerini çizerek Bitlis ve ilçelerinin yanısıra tüm illerin emniyet müdürlüklerine ve jandarma komutanlıklarına yolladı. Polis, ilçede halkın yoğun olarak bulunduğu bölgeler ve toplu taşıma araçlarına resimleri astı.

Kaçırma olayı ile ilgili araştırmalarını sürdürdüklerini belirten Tatvan Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, yazılı bir açıklama yaptı. Kaymakam Güldibi'nin açıklaması şöyle:

“Tatvan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde meydana gelen olayda, Hülya Ulus isimli kadının erkek bebeği, hastanenin yeni doğan ünitesinden kimliği belirsiz kişilerce kaçırıldı. Tatvan Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları doğrultusunda, polis tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, söz konusu olayın faillerinin bir an önce yakalanması için temsili robot resimler çizildi. Bu robot resimler başta Bitlis olmak üzere Türkiye’deki tüm il ve ilçelerin emniyet müdürlüklerine, jandarmaya, halkın topluca bulunduğu yerlere, toplu ulaşım araçları, istasyonlarla kamu kurum ve kuruluşlarının uygun yerlerine asılmasına yönelik çalışmalara başlandı."

Haberin Devamı

AİLE ÜMİDİNİ KAYBETMEDİ

Bu arada kaçırılan bebeğin ailesinin umutlu bekleyişi sürüyor. Perişan bir halde bebeklerinden gelecek iyi bir haber beklediklerini anlatan baba İrfan Ulus, “Robot resim benziyor. Görenlerin ya da duyanların en kısa zamanda bize ya da polise bildirmelerin istiyoruz. Şu anda vicdanımız sızlıyor. Bunu yapanlar vicdansızdır. Ümidimiz bitmedi. Savcılık ve güvenlik güçlerimiz bu konuda çalışma yapıyor. Bebeğimize en kısa zamanda ulaşmayı ümit ediyoruz” diye konuştu. Ziyaretçi akınına uğrayan Ulus Ailesi, kaçırılan bebeklerine ‘Yakup Eray’ adını verdiklerini söyledi.

Özcan ÇİRİŞ- Fettah YEŞİLYAPRAK/TATVAN (Bitlis), (DHA)