Magazin İşte Beyazperdenin prensesleri!

İşte Beyazperdenin prensesleri!

Paylaş
İşte Beyazperdenin prensesleri!

İngiliz Kraliyet Sarayında Prens William ile Kate Middleton'ın 29 Nisan'daki merakla beklenen düğünden yola çıkan internet sitesi "EOnline", beyazperdede prensesleri canlandıran ünlü yıldızların yer aldığı bir liste hazırladı

Listede zirvede sinema dünyasının son dönemdeki en gözde oyuncularından Anne Hathaway yer aldı. Zeyna’dan "Yıldız Savaşları-Star Wars" dizisinin ünlü prensesi Leia’ya kadar "taçlı güzellere" yer verilen liste şöyle:

1-Acemi Prenses/Princess Diaries (Prenses Mia-Anne Hathaway): Türkiye’de "Acemi Prenses" ismiyle gösterime giren "Princess Diaries" filminde rol alan Hathaway, bir anda kraliyet ailesinden geldiğini öğrenen ve Genovia adlı bir kraliyetin prensesi olmak için oraya giden Prenses Mia Thermopolis rolüyle beyazperdede ün kazandı. Prenses olmanın kurallarını sıfırdan öğrenen ve bu sırada da oldukça zorlanan Prenses Mia rolünde çok başarılı olan Anne Hathaway’in filmde geçtiği yollardan Kate Middleton’ın geçip geçmeyeceği ve ne kadar zorlanacağı ise düğünden sonra açıklık kazanacağı benziyor.
2-Manhattan’da Sihir/Enchanted (Prenses Giselle-Amy Adams): Peri masallarındaki ülkesinden kötü ruhlu kraliçe tarafından kovulduktan sonra kendisini bugünün Manhattan sokaklarında bulan prenses Giselle’in yeni çevresinde hiçbir şeyin masallardaki mutluluk kavramına uygun işlemediğini görünce yaşadıklarını ve iki ayrı erkekle tanıştıktan sonra kendini masal içinde bulmasını ve onlar arasında bocalamasını anlatan yapım da ilgiyle izlenen prenses filmlerinden. Filmde başrolü Patrick Dempsey ve James Marsden ile paylaşan Adams, modern dünyaya ayak uydurmaya çalışan güzel prenses rolünde başarılı bir performans sergiledi.

YILDIZ SAVAŞLARI’NDA BİR PRENSES

3-Yıldız Savaşları/Star Wars (Prenses Leia-Carrie Fisher): Tüm zamanların en ünlü bilim-kurgu filmlerinden "Yıldız Savaşları-Star Wars", efektlerinden müziklerine, oyuncularından sinema teknolojisinde açtığı çığıra kadar pek çok yönden sinema dünyasına damgasını vurdu. Kesinlikle "bir prenses filmi" olmayan Yıldız Savaşları’nda öyle bir karakter vardı ki listede bu temadaki filmlerin baş kahramanlarını bile geride bıraktı. Carrie Fisher’ın canlandırdığı Prenses Leia, "cinnabun modeli" olarak bilinen farklı topuzu ve ışın kılıcıyla unutulmazlar arasına girdi.

4-Prenses Gelin/Princess Bride (Buttercup-Robin Wright): Bir büyükbabanın torunu hasta olunca yatağının başında anlattığı "Prenses Gelin" adlı masalın kahramanı olan Buttercup’a can veren Robin Wright Penn, Westley adlı çocukluk aşkıyla yaşadığı aşkla listede dördüncü. Beyazperdenin tanınmış oyuncusu, William Goldman’ın romanından beyazperdeye uyarlanan bu güzel peri masalında Cary Elwes ile başrolü paylaştı.

5-Roma Tatili/Roman Holiday (Prenses Ann-Audrey Hepburn): Beyazperdenin efsane oyuncusu Audrey Hepburn, "Roma Tatili" adlı filmle "En İyi Kadın Kadın Oyuncu" dalında Oscar ödülünü kazandı. Bir modern zaman prensesinin kraliyet dayatmalarına karşı gelerek tek başına Roma’yı keşfe çıkmasının hikayesinin anlatıldığı yapımda Hepburn, gazeteci kimliğini saklayarak ilginç hikayeler peşinde koşan Amerikalı bir gazeteciyle (Gregory Peck) tanışan ve onun gönlünü çalarak planlarını suya düşüren Prenses Ann’i canlandırdı.

SAVAŞÇI PRENSES ZEYNA

6-Zeyna (Savaşçı Prenses Zeyna-Lucy Lawless): Sarayların, kat kat elbiselerin, taçlara çok uzak bir dünyası olan Zeyna, tacını korumak için asaleti ve görgü kurallarını değil savaşarak ayakta kalmayı öğrendi. Lucy Lawless’ın başrolünü üstlendiği televizyon dizisinin baş kahramanı Zeyna da savaşçı prenses kimliğiyle listede yer aldı.

7-Sonsuza Dek/Ever After (Danielle-Drew Barrymore): Modern bir Sindrella hikayesi olarak sunulan filmde, ünlü oyuncu Drew Barrymore’un canlandırdığı Danielle’in babasının zamansız bir şekilde ölmesinin ardından üvey annesi ve kız kardeşleriyle mücadele eden Külkedisi’nin imdadına bu kez Rönesans’a yön veren dahi Leonardo Da Vinci yetişiyor. Film, farklı bir akışla bilinen hikayeye bağlanırken, Barrymore da bu filmdeki tahta aday Külkedisi rolüyle listenin yedinci sırasında.

8-Bir Yıl/Year One (Prenses Inanna-Olivia Wilde): Komedi ustası Harold Ramis’in imzasını taşıyan ilkel çağlar komedisinde de Taş Devri Prensesi Inanna rolünde Olivia Wilde listeye girmeye hak kazanıyor.

9-Prenses Koruma Programı/Princess Protection Program (Prenses Rosalinda-Demi Lovato): Başrolünü Selena Gomez ile Demi Lovato’nun üstlendiği film, prenses kimliğini saklayarak küçük bir kasabaya sığınan ve orada bir aile tarafından korunan Prenses Rosalinda’nın öyküsünü konu alıyor. Filmde, Rosalinda’yı genç oyuncu Demi Lovato canlandırdı.

10-Pers Prensi/Prince of Persia (Prenses Tamina-Gemma Arterton): Serinin "Zamanın Kumları" adlı filminde Prenses Tamina’yı canlandıran oyuncu Gemma Arterton, Jake Gyllenhaal tarafından canlandırılan Prens Dastan ile yaşadığı aşkla listedeki prensesler arasına girdi. (BUR-SK)

3

Haberin Devamı