Siyaset İşte bizim meclisimiz
Paylaş
İşte bizim meclisimiz

Anayasa değişikliği teklifi için gece gündüz çalışan Meclis'te her türlü manzarayı görmek mümkün

BAZILARI KAVGA ETTİ

‘AYDA 120 EKMEĞİ ÇALDILAR'

Bir haftadır sabahlara kadar süren anayasa değişikliği görüşmeleri milletvekillerinin sinirlerini harap etti.

Anayasa değişikliği teklifinin 16’ncı maddesiyle ilgili verilen önerge üzerinde söz alan CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Başbakan Erdoğan’ın 2002 seçimlerinden önce dokunulmazlıkların kaldırılacağına dair verdiği sözleri tutmadığını savundu. AK Parti’nin 8 yılda asgari ücretli işçinin 120 ekmeğini çaldığını iddia eden Kulkuloğlu, bu konuyla ilgili hazırladığı dövizleri gösterdi.

‘GEL SANA ETEK GİYDİREYİM’

Şevki Kulkuloğlu konuşmasının sonunda “Ben kıvırtan başbakan istemiyorum, ya sen?” yazılı büyükçe bir dövizi gösterince AK Parti milletvekilleri üzerine yürüdü. Kulkuloğlu kürsüden ayrılırken, AK Parti’li TBMM İdare Amiri Hüsrev Kutlu, kürsüdeki mikrofonu eliyle bastırdı.

CHP’liler ile AK Parti’liler birbirlerinin üzerine yürüyünce oturuma ara verildi. AK Parti’li Ayhan Sefer Üstün, “Utanmaz”, Mehmet Emin Tutan, “Pis herif” Cemal Öztaylan ise “Gel sana etek giydireyim”, “Yavşak” diye bağırdı.

KIVIRTMANIN ANLAMINI OKUDU

Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, içtüzüğe göre sözlerinin kınama cezasını gerektirdiğini söylediği Kulkuloğlu’nu savunmasını yapmak için kürsüye çağırdı. ‘Kıvırtma’ sözcüğünün Türk Dil Kurumu’ndaki anlamını okuyan ve bunun ‘sözünden dönmek’ olduğunu söyleyen Kulkuloğlu, “Haddini aşan kötü söz sahibine yani bana aittir” dedi.

Başkan Şahin, daha sonra kınama cezasını oya sundu ve ceza kabul edildi. Döviz açıldığı sırada kuliste olan Erdoğan’ın ilk tepkisi, “Bu ne ya” oldu. Kavganın ardından teklifin 16’ncı maddesi 337 oyla kabul edildi. Bu maddeye göre siviller, savaş hali dışında askeri mahkemelerde yargılanamayacak.

BAZILARI ÇOK EĞLENDİ

CHP Milletvekili Yaşar Ağyüz, Meclis’te yaptığı konuşmada Başbakan Erdoğan’ın ‘aile fotoğrafı’nı sayarken ‘Kamer’ adını da telaffuz etti. Bir süre sonra Genel Kurul Salonu’na Meclis’in renkli siması Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç girdi. Kürsünün önüne giderek söz isteyen Kamer Genç, kendisine cevap hakkı doğduğunu söyledi.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, “Siz o Kamer değilsiniz” dese de Kamer Genç inanmadı ve CHP’li Ağyüz’e “Siz Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç’i mi kastettiniz?” diye sordu. Yaşar Ağyüz de kendisini kastetmediği konusunda Kamer Genç’i ikna edemedi. Bu diyaloglar sırasında salon gülmekten kırıldı. Daha sonra ikna olan Kamer Genç kahkahalar arasında yerine döndü.

BAZILARI ÇOK SIKILDI

TBMM Genel Kurulu’nda anayasa değişikliği teklifi üzerine yapılan görüşmelerde tansiyon zaman zaman yükselse de bazı milletvekilleri bundan pek etkilenmiyor. Sıkılan bu milletvekilleri oylamaya kadar olan süreyi roman okumak, sudoku çözmek, gazete okumak, bilgisayardan internete girmek gibi aktivitelerle geçiriyor. Dün Meclis’te objektiflere işte bu görüntüler yansıdı.

2

Haberin Devamı