Spor İşte Brezilyalı futbolcuların sırrı!

İşte Brezilyalı futbolcuların sırrı!

Paylaş
İşte Brezilyalı futbolcuların sırrı!

Brezilya'da doğan kız ve erkek çocuğuna alınan ilk hediye, babasının tuttuğu takımın forması ile futbol topuymuş!

Brezilya Temsilciler Meclisi Başkanı Marco Maia, ülkesinde doğan çocuğa alınan ilk hediyenin, babasının tuttuğu takımın forması ile futbol topu olduğunu belirterek, "Tüm Brezilya halkı çocukken futbol oynamaya başlar. Çocuk ilk adımlarını atarken, ona futbol topuna vurmayı öğretirler" dedi.

Haberin Devamı

AA muhabiri, Suudi Arabistan’ın Başkenti Riyad’da Brezilya Temsilciler Başkanı Marco Maia ile futbol sohbeti yaptı. Futbol ile ilgili görüşleri sorulan Maia, "Ben futbolun dostuyum, arkadaşıyım" karşılığını verdi.

Dünyanın her yerinde oynanan futbolu ve Avrupa Şampiyonlar Ligini takip ettiğini ifade eden Maia, "Brezilya’da en çok bilinen Türk futbol takımı Fenerbahçe’yi de takip ederim ve izlerim" açıklamasında bulundu.

Maia, Türk futbolunu nasıl bulduğunun sorulması üzerine, "Türk futbolu güzel, ilgi çekici ve enteresan bir futbol" diye konuştu.

Güney Kore ve Japonya’da 2002 yılında düzenlenen ve Brezilya’nın şampiyon, Türkiye’nin ise 3. olduğu Dünya Kupasına atıfta bulunarak, Brezilya’nın Türkiye’yi 2-1 ve 1-0 yendiği maçlara değinen Maia, "2002 Dünya Kupasında bize çok zorluklar çıkardınız, o zaman sizinle çok uğraşmıştık. Sizinle yaptığımız maç, çok zor bir maçtı" dedi. Maia, Brezilyanın rakibi olan Türkiye A Milli Futbol Takımını övdü.

Haberin Devamı

-"Alex, çok iyi bir oyuncu"-

Brezilya Temsilciler Meclisi Başkanı Maia, "futbolculuğu ve aile yaşantısıyla Türkiye’de çok sevilen Fenerbahçe’nin kaptanı Brezilya’lı Alex’i nasıl bulduğunun" sorulması üzerine, Alex’in çok iyi bir oyuncu olduğunu belirtti. Maia, Alex’in, Brezilya liginde her takımda oynayabilecek bir futbolcu olduğunu iddia etti.

-"Futbol bizim kanımızda var"-

Maia, "Brezilya’dan neden böyle kaliteli futbolcular çıkıyor. Havasından mıdır, suyundan mıdır? Nedir bunun sırrı, bize bir ipucu verebilir misiniz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Futbol bizim kanımızda var. Brezilya’da bir çocuk doğduğunda aldığı ilk hediye, babasının tuttuğu takımın renklerini taşıyan forma ve tabii ki futbol topudur. Kız ya da erkek hiç farketmez. Tüm Brezilya halkı çocukken futbol oynamaya başlar. Çocuk daha ilk adımlarını atarken, ona futbol topuna vurmayı öğretirler. Şöyle bir hissiyatımız var: Brezilya halkının, futbolla çok derin ve sıkı ilişkileri var. Tüm okulların mutlaka futbol sahaları vardır. Ülkenin her yerinde futbol sahalarını görebilirsiniz."

Haberin Devamı

-"Ronaldo, Messi’den daha iyi futbolcu"-

"Messi mi, Ronaldo mu daha iyi futbolcu?" sorusuna Marco Maia, "Ronaldo" yanıtını vererek, Ronaldo’nun şu anda dünyanın en iyi futbolcusu olduğunu öne sürdü. Maia, "Neden Ronaldo?" sorusu üzerine, "Messi bugün dünyanın bilinen en iyi futbolcusu. Dünyadaki bütün takımlar Messi’yi bünyesine katmak ister ama Ronaldo bir yıldızdır" dedi.

Maia, Brezilya’lı futbolcu Romario’nun da bir yıldız olduğunu ifade ederek, "Romario, bugün milletvekilidir, benim meslektaşımdır ama aynı partide değiliz. Sosyalist parti milletvekilidir" diye konuştu.

-İki gol kralı da bugün milletvekili-

Hangi Türk futbolcuyu tanıdığının sorulması üzerine Maia, Şu anda AK Parti İstanbul Milletvekili olan Hakan Şükür’ü tanıdığını açıkladı.

AA muhabiri, bunun üzerine Marco Maia’ya, oynadığı takımlarda 7 kez gol kralı olan Romario gibi, Türkiye gol kralı Hakan Şükür’ün iktidar partisi AK Parti’den milletvekili olduğunu söyledi.

Marco Maia, muhabirin kendisine hediye ettiği sarı-lacivert renklerindeki tespihi toplantı boyunca elinden düşürmedi, hep yanında taşıyacağını söyledi.

Haberin Devamı

Coşkun Ergül - AA