Candaş Tolga Işık İşte bunlar hep IŞİD
HABERİ PAYLAŞ

İşte bunlar hep IŞİD

Ortadoğu’da Ortadoğu halklarının çıkarlarını korumak için savaştığını söyleyen hangi örgüt Ortadoğu halklarına fayda sağlamıştır? Ya da soruyu şöyle soralım: Ortadoğu’da ‘mazlum halkların mücadelesi’ adına faaliyet gösterdiğini söyleyen örgütler son tahlilde o halkların çıkarına mı yoksa o halklara zulmeden emperyalist güçlere mi hizmet etmiştir?

[[HAFTAYA]]

Misal... HAMAS, Filistin Kurtuluş Örgütü’nün efsanevi Lideri Yaser Arafat’ın İsrail’e karşı verdiği mücadeleyi güçlendirmiş midir yoksa bölerek zayıflatmış mıdır? HAMAS’ın örgüt stratejisi Filistin halklarının çıkarlarına mı yoksa İsrail’in kan dökmesi için gerekli şartları yaratmaya mı hizmet etmektedir?

Haberin Devamı

Aynı şekilde El Kadide, eylem yaptığı her ülkede adeta Amerika’nın müdahalesi için zemin yaratmayı nasıl başarmıştır?! Müslümanlar adına savaştığını söyleyen El Kaide’nin eylem yapmaya başladığı günden bu yana İslam dünyasına verdiği zararı hangi Müslüman olmayan örgüt verebilmiştir?

HAMAS ve El Kaide’den sonra şimdi aynı coğrafyada IŞİD denilen bir örgüt peydahlandı. “Peydahlandı” diyorum çünkü 80 tane devletin gizli servisinin cirit attığı bir bölgede kimsenin ruhu duymadan bir sabah Irak’ı işgal edebilecek kadar ‘hazır’ bir örgütün kurulması ancak bu ifadeyle açıklanabilir. Öyle ya bu kadar bir yerden toplanıp atış talimi yapsa dikkat çeker! Nasıl oldu da kimse fark etmeden ordulara kafa tutacak hale geldiler? IŞİD’in, Amerikalı gazeteci James Foley’i öldürme görüntüleri tam bir vahşet! Fakat dikkat ettiniz mi, adamlar bu vahşeti müthiş bir profesyonel kurguyla adeta aksiyon film çekercesine montajlamaya özen göstermişler. Gazeteci Foley’e Amerika’nın Guantanamo’da esirlere giydirdiği ‘turuncu kıyafet’ giydiriliyor, 3 kamerayla aynı anda kayıt alınırken görüntü ve ses efektleri kullanılıyor. Bu da demek oluyor ki tarihte ilk kez bir terör örgütü prodüksiyon işine de girdi! Şayet Universal stüdyoları ile anlaşmadılar ya da Oscarlı bir yönetmenle çalışmıyorlarsa tabii... İnsanların kafalarını kesip ‘top’ diye oynayacak kadar vahşi eylemler yapan bir örgütün, bu vahşeti böylesine profesyonelce ‘aktarma’ merakı nereden geliyor acaba? IŞİD’in dünyaya korku saçarken bilişim dünyasının tüm nimetlerini kullanıyor olması bile başlı başına ‘proje bir örgüt’ olduğunun ispatıdır.

Haberin Devamı

İngiliz Independent gazetesi Amerika’nın IŞİD’le mücadele için Esad’la işbirliği yaptığını yazdı. Amerika ve Esad’ın yeniden bir araya gelmesi büyük olay sayılacakken mevzu IŞİD terörüne karşı mücadele olunca hiç kimsenin gıkı çıkmadı. Ve bu daha başlangıç! IŞİD’le mücadele adına kurulan koalisyonları, bozulan ortaklıkları ve yakın gelecekte ‘IŞİD tehdidine karşı’ bölgede atılacak ‘mecburi’ adımları dikkatle izleyin... Kim bilir bu IŞİD belası daha ne ‘mucizelere’ vesile olacak?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder