Spor İşte Burak Yılmaz gerçekleri

İşte Burak Yılmaz gerçekleri

Paylaş
İşte Burak Yılmaz gerçekleri

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ile Burak Yılmaz sık sık görüşüyor ve durum değerlendirmesi yapıyor, izlenecek yol hakkında fikirlerini paylaşıyorlar. Bordo-Mavililer’de başkanından taraftarına herkes Burak Yılmaz’ı, golcü de krallık tattığı Bordo-Mavili formayı 50. yılda giymeyi çok istiyor. İşte Burak Yılmaz gerçekleri...

Burak Yılmaz’ın Trabzonspor’a dönüş haberlerini ilk yazdığımızda taraftardan meslektaşlara, oradan eski-yeni yöneticilere kadar önce bir “Nasıl olur, daha neler?” sesleri yükseldi. Doğal. Kaynağımız çok güvenilirdi ama şartları bilmediğimizi varsayanların aksine gerçeklerden de asla uzak, hayal aleminde değildik. Fakat ısrarla altını çizdiğimiz bir nokta vardı: Trabzonspor ile Burak Yılmaz en üst seviyelerde temas kurdu, konuşuyor, taraflar birbirini istiyor. Transfer dönemi bu, yüzde 90 bitme noktasına gelmiş bir isimle bile 5 dakikada defter kapanabiliyor ya da tam tersi... Ancak Başkan Usta, sabırlı, kararlı, öyle çok panik atak işler yapacak biri değil. Şimdi sürece, gelinen noktaya ve olabileceklere bir bakalım...

BİRLİKTE ÇÖZÜM ARAYIŞI


Başkan Muharrem Usta ile Burak Yılmaz, özellikle son 3-4 gündür sürekli temas halinde. Tarafların üzerinde durduğu ve bir anlamda fikir alış-verişi yaptığı nokta, Çin kulübü Beijing Guoan’ın nasıl ikna edileceği. Burada Burak’ın tavrının çok önemli olacağını bilen Bordo-Mavililer’in patronu, yıldız futbolcu cephesinden gelen her detayı aklının bir köşesine yazıyor.

50. YIL BÜYÜK KOZ


Kulübün 50. yılında görkemli bir kadro kurmanın planlarını yapan Başkan Usta, Burak Yılmaz’ı da ‘efsane kadronun’ bir parçası yapmak arzusunda. Bu durum, Trabzon’da adeta yeniden doğan, krallık yaşayan golcüyü de fazlasıyla heyecanlandırıyor. Yıllar sonra bile bir şehrin kendisine bu denli ilgi göstermesi Burak Yılmaz’ı da çok mutlu etti.

BU HAFTA BELLİ OLACAK


Kısa süre öncesine kadar imza aşamasına gelen Junuzovic işinde yaşanan hayal kırıklığı sebebiyle Başkan Muharrem Usta bu kez konunun uzamasını hiç istemiyor. O nedenle de Beijing Guoan’a Bordo-Mavililer’in teklifi ulaştı. Çin ekibine özetle, “Biz Burak Yılmaz’ı, Burak Yılmaz da bizi istiyor. Her türlü (Satın alma, kiralama, satın alma opsiyonlu kiralama) taleplerinizi bekliyoruz” mesajı iletildi. Gelecek hafta sonuna kadar Çin temsilcisinden bir yanıt gelmesi, bu süreçte Beijing Guoan’ın idarecileriyle Burak Yılmaz’ın da bir görüşme yapıp kolaylık isteyeceği öğrenildi.

BAŞKAN KAYNAK BULACAK


Çinliler ikna olsa bile her şartta 2 tarafın da ekonomik olarak fedakarlık yapması kaçınılmaz. Bunu bilen Başkan Usta, Burak’ın alınması halinde kombine ve forma gelirinin katlanacağını öngörüyor ama yeterli bulmuyor. Takımın en yüksek ücretini deneyimli golcüye vermesi beklenen Muharrem Usta’nın özel ilişkilerini kullanarak, ekstra kaynak yaratmaya çalıştığı vurgulanıyor. Aynı şey Burak için de geçerli. Başarılı futbolcunun da Çin’de kazandığı 6 milyon Euro’dan (24 milyon TL) fedakarlık yapacağını söylemesi, Trabzonspor Başkanı’nı umutlandıran noktalardan.

Fanatik

Haberin Devamı