Spor İşte Bursaspor'un karnesi

İşte Bursaspor'un karnesi

Paylaş
İşte Bursaspor'un karnesi

Turkcell Süper Lig'i zirvede bitirerek Trabzonspor'un ardından şampiyonluğa ulaşan ikinci takım olan Bursaspor, 2009-2010 sezonunda kulüp ve lig tarihinde ilklere imza attı

Tarihinin en iyi sezonunu geçiren Bursaspor, Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’ın yönetiminde 34 maçlık lig maratonunda 23 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 mağlubiyetle iyi bir performans sergiledi. Rakip fileleri 65 kez havalandıran yeşil-beyazlı takım, kalesinde sadece 26 gol gördü.

Bu istatistiklerle ligin en fazla gol atan, en iyi averajına sahip, en az yenilgi alan, Fenerbahçe ile birlikte en fazla galibiyet elde eden takımı olan Bursaspor, en az gol yiyen takım sıralamasında ise Beşiktaş’ın ardından ikinci sırada yer aldı.

Bursaspor, ayrıca, Şampiyonlar Ligi gruplarına katılma hakkı elde eden ilk Anadolu takımı unvanını da eline geçirdi.

İKİNCİ YARI MAĞLUBİYETİ UNUTTU

Ligin ilk yarısında 4 yenilgi alan Bursaspor, ikinci yarıda ise sadece bir maçtan puansız ayrıldı. Yeşil-beyazlılar, ligin ilk yarısında Eskişehirspor ve Kayserispor’a deplasmanda, Fenerbahçe ve Gençlerbirliği’ne sahasında yenilirken, ikinci yarıdaki tek mağlubiyetini deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında aldı.

"İSTANBUL TESLİM ALINDI"


Bursaspor, bu sezon İstanbul takımlarına karşı önemli bir üstünlük sağladı. Yeşil-beyazlılar, Turkcell Süper Lig’in İstanbul temsilcileri Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Kasımpaşa karşısında, 10 maçta 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgi aldı.

Sahasında İstanbul takımlarına karşı tek mağlubiyetini Fenerbahçe’ye 1-0’lık skorla alan yeşil-beyazlılar, ligin ilk yarısında 6-0 yendiği İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a da deplasmanda 2-1’lik skorla boyun eğdi.
Galatasaray’ı ligin ilk yarısındaki maçta 1-0’lık skorla geçmeyi başaran Bursaspor, deplasmandaki ikinci maçtan ise 0-0’lık skorla 1 puan çıkardı.

Beşiktaş ve Kasımpaşa’yı iki maçta da yenmeyi başaran Bursaspor, 10 maçta İstanbul takımlarına 20 gol atarken, kalesindeki 9 gole engel olamadı.

UNUTULMAZ FENERBAHÇE MAÇI



Bursaspor, ayrıca, Beşiktaş ve Fenerbahçe’yi deplasmanda geriden gelip 3-2’lik skorlarla yenerek unutulmaz sezonun unutulmaz maçlarına imza attı. Bursaspor’un deplasmandaki Fenerbahçe maçı unutulmazlar arasına girdi. 2-0 yenik düşmesine rağmen, boyun eğmeyen yeşil-beyazlılar, sahadan 3-2 galip ayrıldı.

Bursaspor, 34 haftalık süreçte topladığı 75 puanın 9’unu, hükmen galibiyetler sayesinde kazandı. Türkiye Futbol Federasyonu’nun kararı gereği ligden düşürülen Ankaraspor ile oynaması gereken 2 maçtan yorulmadan 6 puanı hanesine yazdıran yeşil-beyazlı takım, olaylar nedeniyle 17. dakikada tatil edilen Diyarbakırspor maçında da "hükmen galip" sayılmasıyla 3 puan kazanmış oldu.

EN FARKLI GALİBİYETLER

Bursaspor, bu sezon İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Diyarbakırspor maçlarından çok farklı skorlarla galip ayrıldı.
İstanbul temsilcisini ligin ilk yarısında 6-0 gibi bir skorla yenmeyi başaran yeşil-beyazlı takım, yine ilk yarıda Diyarbakırspor’u kendi saha ve seyircisi önünde 4-0’lık skorla geçmeyi bildi.

BURSASPOR'UN FARKLI VE BOL GOLLÜ GALİBİYETLERİ

Sivasspor-Bursaspor (1-3)
Bursaspor-Diyarbakırspor (4-0)
Denizlispor-Bursaspor (2-3)
Bursaspor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor (6-0)
Beşiktaş-Bursaspor (2-3)
Bursaspor-Eskişehirspor (3-1)
Fenerbahçe-Bursaspor (2-3)
Bursaspor-Sivasspor (3-0)

AA

2

Haberin Devamı