Yaşam İşte çatlaklarınızı gizlemeye yarayacak iki malzemeli tarif

İşte çatlaklarınızı gizlemeye yarayacak iki malzemeli tarif

Paylaş
İşte çatlaklarınızı gizlemeye yarayacak iki malzemeli tarif

Çoğu zaman sık sık kilo alıp verme, hamilelik, cildin esnekliğini ve nem oranını kaybetmesi, genetik yatkınlıkların sonucu vücutta ortaya çıkan çatlaklar biz kadınlar için büyük sorun teşkil ediyor

Çatlaklardan tamamen kurtulmanın hem doğal hem de tıbben kanıtlanmış bir yolu yok. Ancak tamamen doğal malzemeleri kullanarak onları hafifletmek, neredeyse görünmez kılmak ve yeniden oluşmalarını önlemek mümkün.

Eğer karışımda kullanılan maddelere alerjiniz varsa ya da hassas bir cilde sahipseniz önce doktorunuza danışmayı unutmayın!

İşte çatlakları görünmez hale getirmenize yardımcı olacak iki malzeme: Aloe vera ve Hindistan cevizi yağı içeren doğal tarifler...


Aloe Veranın cilde faydaları:


Güneş nedeniyle oluşan yanık ve lekelenmelerin kısa sürede geçmesini sağlar. Kollajen üretimini artırır. Bu da cildin yaşlanmasını geciktirir. Ciltte çeşitli kazalar nedeniyle oluşan yanık ve tahrişlere iyi gelir. Sivilcelerin daha hızlı yok olmasına yardımcı olur. Ciltte oluşan renk farklılıklarının hafiflemesini sağlar.


Hindistan cevizi yağının cilde faydaları:


Cildinizin yağ ve nem dengesini sağlar. Varisli damarların oluşmasını engeller. Cildinizi güzelleştirir, sıkılaştırır, canlılık verir. Göz altındaki şişlikler indirir. Cilt yaralarının hızlı iyileşmesine yardımcı olur.



1/3 su bardağı aloe vera jel
1/2 su bardağı saf Hindistan cevizi yağı
Esansiyel yağ (İsteğe bağlı)

Bu malzemeleri karıştırın, çatlak problemi olan bölgenize sürün ve masaj yoluyla cildinize yedirin. Bu karışımı cildinize düzenli olarak uygularsanız çatlaklarınızın o belirgin görüntüsünden bir nebze de olsa kurtulabilirsiniz. Ayrıca oluşmakta olan çatlaklarınızın yolunu da kesmiş olursunuz.

Haberin Devamı