Siyaset İşte CHP'nin 'bedelli' detayları
Paylaş
İşte CHP'nin 'bedelli' detayları

Cumhuriyet Halk Partisi bedelli askerlikle ilgili düzenlemeler getiren yasa teklifini TBMM'ye sundu

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, bedelli askerlikle ilgili düzenlemeler getiren yasa teklifini TBMM Başkanlığına sunduklarını söyledi.

Hamzaçebi, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, teklife ilişkin bilgi verdi.

Hamzaçebi, teklifte belirli gelir düzeylerine göre bedel ücreti öngörüldüğünü, ekonomik durumu uygun olmayanlar için de temel eğitim süresi belirlendiğini kaydetti.

BEDELLİ ASKERLİĞİN DETAYLARI

"Yasa teklifini Meclis başkanlığına verdik. Gençlerimizin çok uzun bir süre olarak değerlendirilen askerliği yapmaları çok güç görünmektedir. Askerlik süresinin uzunluğunu gözden geçirmek ve kısaltmak zorundadır. Genelkurmay bu konudaki ihtiyaçları tabii ki çok önemlidir.

Yeter ki bu konuyu duysun destek versin. Teklifimizde; Gelir düzeyi 12 bin liranın altında olan gençlerimiz ve 1 ocak 1983 'ten önce doğanları esas aldık. Bu gençler bedel ödemeyecektir.

KİM, KAÇ PARA ÖDEYECEK?

Gelir düzeyi 12-25 bin lira olan gençlerin ödeyeceği 7.5 bin TL’dir. 25 binden yüksek geliri olanların ödeyeceği rakam 15 bin TL'dir. Buradan elden edilecek gelir maliye bakanlığında açılacak hesapta toplanarak krediye yurtlar kurumuna aktarılsın.

Tüm partilere çağrıda bulunuyorum. Bir araya gelelim, bu teklifi yasalaştıralım, beklentileri karşılayalım. Sivil iradenin karar vereceği bir durumdur.

Haberin Devamı