Siyaset İşte CHP'nin 'Gürsel Tekin' kararı
Paylaş
İşte CHP'nin 'Gürsel Tekin' kararı

İşte CHP'nin 'Gürsel Tekin' kararı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay, 33. Olağan Kurultay'da Parti Meclisi’ne seçilmesinin ardından MYK’ya giremeyen CHP’nin İstanbul eski İl Başkanı Gürsel Tekin’in tekrar İl Başkanı olup olmayacağına ilişkin kararı açıkladı: İstanbul İl Başkanlığı görevine Berhan Şimşek getirildi. Gürsel Tekin'e MYK üyeliği önerilecek.

Haberin Devamı

Okay, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, toplantıda İstanbul ve Samsun il örgütleriyle ilgili değerlendirme yapıldığını kaydetti.

İstanbul İl Başkanı görevini yürüten Gürsel Tekin ile il yönetim kurulu üyesi iki kişinin CHP kurultayında Parti Meclisi (PM) üyesi seçildiğini, böylece il yönetim kurulu sayısının 18’e düştüğünü hatırlatan Okay, geçen hafta cuma günü il yönetim kurulu üyesi 8 kişinin daha CHP Genel Merkezi’ne gelerek il yönetim kurulu üyeliğinden istifa dilekçelerini sunduklarını kaydetti.

Okay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Böylece İstanbul il yönetim kurulu üyesi sayısı 10’a inmiştir. Başkan dahil 21 olan il yönetimi, üye tam sayısının salt çoğunluğunun altına düşmüş olmakla, kurul artık toplantı ve karar yeter sayısı bulunmadığı için CHP tüzüğünün 42. maddesi uyarınca boşalmıştır. Keza aynı şekilde Samsun il yönetimi de istifa ederek görevi boşaltmıştır.

Haberin Devamı

MYK toplantısında yapılan değerlendirmede, bu süreçte İstanbul İl Başkanlığı için MYK üyemiz Sayın Berhan Şimşek’in görevlendirilmesine karar verilmiştir.

Şimşek’in iki görevi birlikte sürdürmesi tüzüğe aykırı olduğu için de MYK üyeliğinde bir boşalma gerçekleşmiştir.

Bu süreçte CHP Parti Meclisi yakın bir gelecekte toplanarak bu boşluğu doldurmak üzere PM üyemiz Sayın Gürsel Tekin’in MYK üyesi olması için Sayın Genel Başkanımız PM’ye önermede bulunacaktır."

Okay, Samsun ile ilgili olarak da MYK’da yeni bir değerlendirmede yapılacağını ve atamada bulunulacağını kaydetti.