Siyaset İşte CHP'nin olası Meclis taktikleri
Paylaş
İşte CHP'nin olası Meclis taktikleri

Milletvekili seçilen Balbay ve Haberal'ın tahliye edilmemesi üzerine CHP Meclis'e girip yemin etmeme seçeneğini de tartıştı. Kılıçdaroğlu, “Meclis Başkanı 135 CHP milletvekilini dışarı çıkaramaz...” dedi

Ergenekon davası sanıkları Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal’ın milletvekili seçilmelerine karşın tahliye edilmemeleri üzerine radikal tavırlar da içeren bir yol haritası çizen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 28 Haziran’da TBMM Genel Kurulu’na girip yemin etmeme seçeneğini tartıştığı ve “TBMM Genel Kurulu’na girmezsek ne olur, girersek ne olur? Girince yemin edersek arkasından neler gelir, girdiğimiz halde yemin etmezsek ne olur bunların hepsini tartışacağız. Yemin etmedik diye Meclis Başkanı 135 CHP milletvekili dışarı çıkaramaz” değerlendirmesini yaptığı öğrenildi. MYK toplantısında, bazı genel başkan yardımcıları tarafından “Direnişin partisi olalım”, “Bülent Ecevit’i Ecevit yapan böyle anlarda aldığı kararlardır, sonuna kadar gidelim” değerlendirmeleri yapıldı.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan yardımcılarından Gürsel Tekin, “Aksini düşünmek bile istemiyorum” diyerek, yapılan itirazlar sonunda tahliye beklentisinin olduğunun altını çizerken, Süheyl Batum, “Genel af için bilerek koşulları zorluyorlar. ‘Bilerek beyaz sayfa açtık’ deyip hepsini bir çuvala dolduruyorlar. Balbay, Haberal, Engin Alan ve hatta KCK’lılar için yasa değişikliğine gerek yok” diye konuştu.

Bazı MYK üyeleri ise toplantıda, “Bir üst mahkemeye itirazımızdan da sonuç alamazsak, CHP’nin sahipsiz olmadığını ortaya koymalıyız. O zaman Meclis zemininde çok sert muhalefeti devreye sokacağız. Kamuoyunun beklentilerinin çok çok üzerinde, tahmin dahi edilemeyecek tepkilerimiz gündeme gelecek. Bu süreçte iktidar İnfaz Yasası’nda ve Ceza Muhakemesi Yasası’nda gerekli değişiklikleri yapar ve milletvekillerinin tutuksuz yargılanmalarını sağlarsa ancak o zaman tavrımız değişir” yönündeki eğilimlerini ortaya koydu.

Haberin Devamı

MİLLİYET