Gündem İşte Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın'ın Uruguay'daki meçhul Osman'ı!

İşte Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın'ın Uruguay'daki meçhul Osman'ı!

Paylaş
İşte Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın'ın Uruguay'daki meçhul Osman'ı!

Çiftlik Bank skandalında şirketin CEO’su Mehmet Aydın için Uruguay’da aracılığı Osman K.'nın yaptığı iddia ediliyor.  Osman K. ise Çiftlik Bank CEO’su Mehmet Aydın’ın Uruguay’a geldiğinde ülkede bir çiftlik kurmak istediğini ve kendisinden Uruguay'daki işlemlerde aracılık etmesini talep ettiğini söyledi. İşte olayın perde arkası...

Çiftlik Bank skandalında şirketin CEO’su Mehmet Aydın için Uruguay’da aracılığı Osman K.'nın yaptığı iddia ediliyor. Uruguay'a yerleşen Mehmet Aydın'ın Ferrari, malikâne ve yatı Osman K.'nın üzerine aldırdığı iddia ediliyor. Osman K.'nın iddiasına göre, Mehmet Aydın Uruguay'da çiftlik kurmak üzere kendisiyle iletişime geçti. Osman K., Çiftlik Bank CEO’su ile olan ilişkisinden 30 bin dolar para kazandığını söyledi. Türkiye’deki çiftliklerin işleyişini gördükten sonra Mehmet Aydın ve kardeşi Fatih Aydın’a inandığını söyleyen Osman K., Mehmet Aydın’ın eşi Sıla Aydın ile Türkiye’ye özel uçakla seyahat etmiş… Ancak 10 sene önce Uruguay'a yerleşen Osman K.'nın Mehmet Aydın ile tanıştıktan sonra zenginleştiği iddiası da Uruguay basınında konuşuluyor.

FERRARİ VE MALİKANEYİ ÜZERİNE ALDIRMIŞ


Hürriyet'ten İlker Sezer'in haberine göre; Osman K., Çiftlik Bank CEO’su Mehmet Aydın’ın Uruguay’a geldiğinde ülkede bir çiftlik kurmak istediğini ve kendisinden Uruguay'daki işlemlerde aracılık etmesini talep ettiğini söyledi. Osman K.’nın iddiasına göre, Mehmet Aydın Uruguay’da aldığı mâlikane, Ferrari ve yatı kendi üzerine aldırdı. Aydın’ın Uruguay’da yetiştirdikleri hayvanları Türkiye’ye götüreceklerini söylediğini anlatan Osman K., Türkiye’ye yaptığı ziyaretlerde bazı çiftlikleri bizzat gezdiğini ve kendi tabiriyle Türkiye'de ’10 numara’ işleyen bir sistem gördüğünü söyledi.


Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın Ferrari, yat ve malikane aldı


"30 BİN DOLAR ALDIM" İDDİASI


Osman K.’nın açıklamasına göre, Mehmet Aydın 17 Mayıs tarihinde ilk kez Uruguay’a gitti. İddiasına göre, Osman K. İle Facebook üzerinde iletişime geçen Aydın, yabancı dil bilmediğini söyleyerek kendisi adına bazı işleri halletmesini talep etti. Osman K., Aralık ayına kadar süren iş ilişkisi içinde Mehmet Aydın’dan kendisine 30 bin dolar para geldiğini aktardı. Osman K., Mehmet Aydın adına yaptıklarının çevirmenlik de içerdiğini iddia etti.


Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın'ın Uruguay'dan kaçtığı iddia edildi


RAHATÇA SİGARA İÇMEK İÇİN TÜRKİYE’YE ÖZEL UÇAK TUTMUŞ


Mehmet Aydın’ın Uruguay’a ilk gittiği 17 Mayıs tarihinde, yanında eşi Sıla Aydın’ın da bulunduğu öğrenildi. Sıla Aydın’ın psikolojik sorunları olduğunu iddia eden Osman K., genç kadının Türkiye’ye bir an önce dönmek için sürekli olarak Mehmet Aydın’a baskı yaptığını aktardı. Osman K., Sıla Aydın’ın Türkiye dönüşünce yaşanan olayı ise şöyle anlattı: “Sıla Aydın uçakta sigara içmek istediği için tarifeli uçakla gitmek istemedi. Bunun yerine özel jet kiraladılar. Özel jette ben de vardım” dedi.


Osman K.'nın Facebook hesabında paylaştığı fotoğraf...

"BEN EŞEKLİK ETTİM"


Mehmet Aydın ile temasları hakkında, ‘Bir eşeklik ettim” ifadesi kullanan Osman K., kendisinin de Türkiye’deki on binlerce kişi gibi Mehmet Aydın’a aldanan biri olduğunu iddia etti. Aydın, “Uruguay’a geldikten sonra Mehmet Aydın’ı Gemlik’teki tanıdıklarıma sordurdum, hiçbirinden olu

Mehmet Aydın’ın Uruguay’da sözünü ettiği çiftliği kurmayacağını anladığını söyleyen Osman K., Aralık ayı itibariyle Aydın ile yüz yüze görüşmeyi kestiğini ancak bu tarihten sonra birkaç kez telefonla görüştüğünü söyledi.