Ekonomi İşte doların 'referandum' sonuçlarına ilk tepkisi! (Dolar ne kadar?)

İşte doların 'referandum' sonuçlarına ilk tepkisi! (Dolar ne kadar?)

Paylaş
İşte doların 'referandum' sonuçlarına ilk tepkisi! (Dolar ne kadar?)

IKBY'deki referandumun etkisiyle güne başlayan dolar/TL kritik seviyeye yakın işlem görüyor. Euro/TL ise dün akşam saatlerinde tarihi rekorunu tazeledi

Dün günü 3.5340 seviyesinden tamamlayan dolar/TL yeni güne 3.54 seviyesinin üzerinde başladı. Dolar kuru şu dakikalarda 3.5444 seviyesinden işlem görüyor. Dün akşam saatlerinde 4.2118 seviyesini görerek tarihi rekoronu kıran euro/TL ise 4.1992 seviyelerinde.

Referandumu fiyatlayarak haftaya hızlı bir başlangıç yapan dolar/TL, dün 15 Ağustos’tan bu yana ilk kez 3.54 seviyesinin üzerini gördü. Güne sakin başlayan ve ilk işlemlerde 3.50 civarında hareket eden kur, ağırlıklı olarak 3.52 civarında kaldı. Kapanış saatlerine doğru hızla yükselen dolar/TL 3.5480 seviyesine kadar çıktı.


EURO/TL REKOR TAZELEDİ


Euro/TL paritesi rekor seviyesi olan 4.2118 seviyesine geldi. Parite, 2017 yılının Ağustos ayı zirvesini yinelemiş oldu.

DOLARDA YÖN NERESİ


Kurun yeniden 3,50 üzerine yerleşmeye çabaladığını belirten analistler, Türkiye’nin referanduma vereceği tepkinin belirsizlik yarattığını, piyasanın sıcak temastan korktuğunu ve bu endişenin de TL’yi zayıfl attığını vurguluyor. Teknik açıdan ise, 3,5150 üzerinde işlemlerin sürmesi halinde yukarı yönlü isteğin korunacağı kaydediliyor.

Haberin Devamı