Spor İşte Emre ve Volkan'ın sunacağı 'şiddet' raporu

İşte Emre ve Volkan'ın sunacağı 'şiddet' raporu

Paylaş
İşte Emre ve Volkan'ın sunacağı 'şiddet' raporu

Fenerbahçe takım kaptanları Emre Belözoğlu ve Volkan Demirel'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunacağı 'şiddet' raporu ortaya çıktı

Fenerbahçe otobüsünün Rize deplasmanı dönüşü uğradığı silahlı saldırı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün (12 Nisan Pazar) saat 18.00’de Süper Lig takımlarının kaptanlarını İstanbul Yıldız Sarayı'ndaki Mabeyn Köşkü'nde kabul edecek.

Haberin Devamı

Kaptanlarla yaşanan olayları hakkında görüşecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, futbolcularla fikir alışverişinde bulunacak. Görüşmede Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın yanı sıra TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ da yer alacak.

Başbakan Davutoğlu'dan Fenerbahçe açıklaması Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı’nın kabulünde Fenerbahçe’yi Emre Belözoğlu ve Volkan Demirel, Galatasaray’ı ise Selçuk İnan ile Burak Yılmaz temsil edecek. Peki kabulde ne konuşulacak?

İşte Emre ve Volkan’ın Cumhurbaşkanı’na arz edeceği 5 ana gündem maddesi:

ARTIK BIÇAK KEMİĞE DAYANDI

1-Kaptanlar, Fenerbahçe’ye yapılan son saldırı ile birlikte futbolcuların can güvenliği sorununun, futboldaki şiddet ve terörün artık son noktaya geldiği dile getirilip, “Bıçak kemiğe dayandı” denip, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bu konuda devlet eliyle yardım isteyecekler.

Haberin Devamı

ŞİDDETE ORTAK TAVIR NASIL ALINIR

2-Ülkede futbolculara yönelik haksızlık ya da şiddet içerikli tavırlar olduğunda İkinci-üçüncülü lig fark etmez hep beraber bir tavır konulabilmesi için bir çözüm üretilmesiyle ilgili fikirler söylenecek. -

NEFRET EKEN MEDYADAN TEMİZLENSİN

3- Özellikle medyada 3 Temmuz süreci sonrasında kargaşa çıkaran, kitleleri birbirine düşüren, kin tohumları eken yanlış yorumcuların önüne geçilmesi, bu tip programların önünün alınması vurgulanacak. Medyanın kin ve nefret tohumları eken, insanları birbirine düşüren, futbolcuları hedef haline getiren program ya da yazıların ortadan kalkması gerektiği dile getirilecek. Bu konuda somut örnekler verilecek. Bu işlerin bu kadar sarpa sarmasının temel sebepleri konuşulacak.

FENERBAHÇE’YE SALDIRI NASIL SON OLUR?

4-TFF Başkanı Yıldırım Demirören de gelecek futbolun sorunları konuşulacak. F.Bahçe’ye saldırının devamı gelmemesi için hangi tedbirlerin alınacağı gündeme gelecek.

ANADOLU FUTBOLU KAN AĞLIYOR

5- Futbolcuların özellikle Anadolu kulüplerinde hakları çok yeniyor. Paralarını alamıyorlar. Paralarını istedikleri zaman bu insanlar hain gibi gösteriliyorlar ve Transfer yolları kapatılıyor. Bununla ilgili bir organizasyon yapılmalı. Bütün futbolcular bu organizasyon şemsiyesinin altına alınmalı. "

Haberin Devamı

SAHA DIŞINDA BİZ KARDEŞİZ"

Fenerbahçe ve Galatasaray’ın saha içi liderleri Emre, Volkan, Selçuk ve Burak’ın birlikte Köşk’e çıkmasıyla, “Biz sahada rakibiz ama saha dışında kardeşiz. Bu ülkede, bu şehirde beraber yaşıyoruz” mesajı verilecek. Futbolcuların kardeşliği, kamuoyuna anlatılırken, artık kin ve nefret tohumlarının ortadan kaldırılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan destek istenecek. Kaptanlar, Erdoğan’a futboldaki kin ve nefretin ortadan kaldırılması için ne yapılması gerektiğini soracaklar.