Bilim - Teknoloji İşte en küçük tarayıcı!
Paylaş
İşte en küçük tarayıcı!

Bu custom ROM ile birlikte, dünyanın en küçük Android web tarayıcısını kullanmanız mümkün!

Akıllı telefonlar, buzdolapları ve benzeri ev aletleri, hatta akıllı evlerden sonra, akıllı saatler de hayatımıza girmeye başladı. Tabii ki bu saatlerin arasında en dikkat çekenlerden biri de Samsung'un Galaxy Gear adlı saati. Ancak bu yeni bir haber değil. Yeni haber, Galaxy Gear'ın artık internet tarayıcılarını açabiliyor olması.

Haberin Devamı

Kabul edilebilir ki, 1.6 inçlik bir dokunmatik ekran ile internette gezinmek çok da işe yarar bir şey değil. Ancak önemli olan (bir kez daha) bu değil. Önemli olan, Galaxy Gear'ın fOmey adlı bir XDA üyesi sayesinde, artık özelleştirilebilir bir ROM'a sahip olması. fOmey sayesinde gün yüzüne çıkan uygulama, yapımcının ürüne koyduğu bazı kilit ve sınırlandırmaların etrafından dolaşarak, ürünün, üçüncü parti uygulamaları, widget'ları, duvar kağıtlarını ve Nova Launcher gibi arayüzleri çalıştırmasına izin veriyor. Ayrıca Bluetooth bağlantısı da aktif edilmiş durumda ve saat, bunun sayesinde etrafındaki, protokole izin veren, internet bağlantısına sahip herhangi bir akıllı telefona bağlanarak, sahip olduğu tarayıcı yardımıyla internete ulaşabiliyor.

Haberin Devamı

Ancak bütün bu işlemlerin ne kadar düzgün gerçekleştiğini söylemek şu anda pek de mümkün değil. Çünkü Gear sahiplerinden gelen geri bildirim sayısı (ya da Gear sahibi sayısı) şu anda pek fazla değil. Detaylı İngilizce açıklama ise bu link içerisinde bulunabilir.

Resimlerle: Galaxy Note 3, Galaxy Gear ve fazlası...

Kaynak: CHIP Online