Ekonomi İşte en süper markalar

İşte en süper markalar

Paylaş
İşte en süper markalar

İki yılda bir belirlenen Türkiye'nin Süpermarkaları seçildi. 117 marka arasına bu yıl ilk kez Ağaoğlu, Acıbadem Grup, İstinyePark Alışveriş Merkezi ve TAV gibi markalar girdi

Satfiye YUVA KİREÇCİ

Haberin Devamı

Türkiye’nin Süpermarkaları yeniden belirlendi. İngiltere merkezli marka değerlendirme kuruluşu Superbrands, iş dünyasının önemli isimlerinden oluşan Seçici Kurul ve araştırma şirketi Nielsen’in ölçümleriyle belirlenen 117 marka arasına, bu yıl ilk kez Ağaoğlu, Acıbadem Grup, İstinyePark ve TAV markaları girdi. Gazete ve televizyonlar, Türkiye’ye özgü olarak Süpermarka kategorisi dışında bırakıldı.

İKİ YILDA BİR YAPILIYOR

Süpermarka seçiminde şirket büyüklüğünün yanı sıra teknoloji, işgücü kalitesi, yaratıcılık, markalaşma yatırımları, çevre duyarlılığı ve sosyal sorumluluk projelerine katkı gibi özellikler büyük önem taşıyor.

İki yılda bir gerçekleştirilen seçim, 2009’da kriz olduğu için bir yıl ertelenmişti. Türkiye bölümü ilk etapta 1046 marka belirlerken, jüri bu 1046 markayı 306’ya indirdi.

Haberin Devamı

GIDADAN TEKNOLOJİYE 117 MARKA

Nielsen Tüketici Araştırmaları Grubu, 306 marka için ölçüm yaptı. Nielsen İş Geliştirme Müdürü Ebru Usta Canbulan, “İstanbul, Ankara ve İzmir’de, 18-56 yaş grubundan 1635 kadın ve erkeğin değerlendirmesiyle 306 marka 117’ye indirildi” dedi.

86 ülkede faaliyet gösteren Superbrands’ın Türkiye Temsilcisi Dilek Koç Etike, araştırmada gıdadan finansal hizmet ürünlerine birçok markanın yer aldığını söyledi.

YENİ RAKI'DAN VAZGEÇMİYORUZ

Dilek Koç Etike, “Sıralamada gıda markaları önde. Arkasından finans ve bankacılık geliyor. Teknoloji ve GSM sektörünün de önde yer aldığı araştırmada en ilginç sonuç, Türklerin pazara giren yeni markalara rağmen ‘Yeni Rakı’dan vazgeçmemesi.”

Süpermarka seçiminin tüketici açısından önemli olduğunu belirten Dilek Koç Etike, “Seçim, markaların tanınması açısından da önem taşıyor” dedi.

SEÇİCİ KURULDA KİMLER VAR?

Borusan Holding Üst Yöneticisi Agah Uğur, Desa Yönetim Kurulu Üyesi Burak Celet, Vakko Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko, Bahçeşehir Üniversitesi Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, Rixos Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, EURORSCG Yönetim Kurulu Başkanı Levent Erden, Arkas Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane, Euro Tekfenbank Yönetim Kurulu Üyesi/Üst Yönetici Mehmet Sönmez, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, THY Genel Müdürü Temel Kotil, Unilever Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Yalım Uzun, Yıldız Holding Kurumsal İletişim Direktörü Zuhal Şeker.

Haberin Devamı