Gündem İşte Erdoğan Obama görüşmesinin ayrıntıları

İşte Erdoğan Obama görüşmesinin ayrıntıları

Paylaş
İşte Erdoğan Obama görüşmesinin ayrıntıları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleşen telefon görüşmesinde ABD Başkanı Barack Obama'nın, İstanbul'daki menfur terör saldırısını şiddetle kınadığını belirterek, Türkiye ile yakın dayanışma içinde olduklarını vurguladığı açıklandı

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama arasında bugün bir telefon görüşmesi gerçekleşmiştir. ABD Başkanı Obama, İstanbul’daki menfur terör saldırısını şiddetle kınadığını belirterek, Türkiye ile yakın dayanışma içinde olduklarını vurgulamıştır. Sayın Obama, Cumhurbaşkanımıza ve onun şahsında tüm Türkiye halkına taziye dileğinde bulunmuştur.

Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleştirilmesi ve Rusya ile ilişkilerin yeniden canlandırması için atılan cesur adımlardan dolayı ABD Başkanı Obama’nın Cumhurbaşkanımıza tebriklerini ilettiği görüşmede, bu gelişmelerin terörle mücadeleyi güçlendireceğine de değinilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız da duyarlılığından dolayı Sayın Obama’ya teşekkürlerini iletmiştir" denildi.

Haberin Devamı