Türkiye (Son Dakika) İşte Facebook dolandırıcılarının mağdurla pişkin konuşması...

İşte Facebook dolandırıcılarının mağdurla pişkin konuşması...

Paylaş
İşte Facebook dolandırıcılarının mağdurla pişkin konuşması...

Diyarbakır’da bir kadının sosyal medya hesabını çalan kişiler, 8 kişiyi dolandırdı. Sözde hediyeye çeki kazandırdıklarını iddia eden Facebook dolandırıcılarının, kendileriyle iletişim kuran mağdur kadına yönelik pişkin tavırları dikkat çekti

Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesinde ikamet eden Leyla Sangur Akgök adlı kadının Facebook hesabı, henüz kimliği belirlenemeyen dolandırıcılar tarafından çalındı.

Hesabı ele geçiren zanlılar, iletişim kurdukları Akgök'ün yakınlarını, 'Leyla Sangur Akgök' hesabını kullanarak dolandırdı. Dolandırıcıların, kendileriyle iletişim kuran Akgök’e yönelik pişkin tavırları dikkat çekti.



Zanlıların bulunmasını isteyen Akgök, “Hesabımı ele geçirdikten sonra benmişim gibi yakınlarımla iletişim kurmuşlar. Daha sonra ise hediye çeki ayarladıklarını uydurup, telefonlarına gelen mesajlara olumlu yanıt vermesini istemişler. Mesajlara ‘Evet’ diye cevap veren 8 yakınımı dolandırdılar. Bu şahısların bulunmasını istiyoruz” dedi.


'FACEBOOK'TA HEDİYE ÇEKİ DOLANDIRICILIĞI' NASIL YAPILIYOR?


Daha önce birçok örneği manşetlere taşınan dolandırıcılık yöntemi şöyle işliyor:

Dolandırıcılar daha önceden ele geçirdikleri hesaplarla giriş yapıyorlar ve ele geçirdikleri hesapta ekli olan arkadaşlara mesaj atıyorlar. Üstelik bunu sohbet kısımından yapıyorlar ve giriş olarak "Merhaba canım" veya "Nasılsın canım" gibi cümleler kullanıyorlar. Bu cümleler nedeniyle kurban, karşısındakinin gerçekten arkadaşı olduğunu sanıyor ve dolandırıcılığa maruz kaldığını anlamıyor.

Sıradan bir konuşmaymış gibi özelden sohbete başlayan doyandırıcıyar daha sonrasında X firmasından hediye çekilişi bileti olduğunu söylüyor ve kullandığı hattın fatura olup olmadığını soruyor. Faturalı hat sahibi kurbanlarından, cep telefonlarına gelecek mesaja 'Evet' yazıp göndermelerini istiyor. Eğer bu mesaja 'Evet' yazıp, verilen 4 haneli numaraya geri gönderilirse direkt olarak mevcut tarife üzerine 70 TL ekleniyor ve bu para dolandırıcıların hesabına geçiyor.

Haberin Devamı