Spor İşte Fatih Terim'in alacağı ücret

İşte Fatih Terim'in alacağı ücret

Paylaş
İşte Fatih Terim'in alacağı ücret

İşte Fatih Terim'in alacağı ücret

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, ücretini belirlemek için yapılan görüşmelerde 4 milyon euro alan Frank Rijkaard’ın yarı fiyatına razı oldu. Ünlü hoca, Sarı-kırmızılı kulüpte futbolculardan bile az kazanacak.

Haberin Devamı

Htspor'un haberine göre; Sarı-Kırmızılı kulübe 7 yıllık aradan sonra geri dönen teknik direktör Fatih Terim’in alacağı yıllık ücret belirlendi.

Teknik adamın yapılan ilk görüşmede ‘Ücretimi siz belirleyin, ben imza atarım’ jestine karşılık, Başkan Ünal Aysal, ‘Ücretini sen belirle’ çağrısında bulunmuş daha sonra iki taraftan da net bir rakam çıkmamıştı.

Hafta içinde yapılan son görüşmelerin ardından Terim’in yıllık 2 milyon euro alacağı ortaya çıktı.

Önceki yıl Adnan Polat başkanlığındaki yönetim Hollandalı teknik direktör Frank Rijkaard’a ise yıllık 4 milyon euro ücret ödüyordu.

Galatasaray’a üst üste 4 yıl şampiyonluk kazandıran ve ardından UEFA Kupası’nı kaldırarak Türk Futbol Tarihinin en büyük başarısına imza atan Fatih Terim’in ise Rijkaard’ın yarı fiyatına işbaşı yapması dikkat çekti.

Haberin Devamı

Özellikle maddi konuda büyük bir fedakarlık yaparak işbaşına geçen teknik adam, takımdaki bir çokoyuncudan da daha az kazanacak.

ŞAMPİYONLUĞA EKSTRA PRİM

Örneğin yıllık 2.2 milyon euro kazanan Arda Turan’dan, yine yıllık 2.5 milyon euro alan Milan Baros’tan ve yine yıllık 2.1milyon euro alacak olan yeni transfer Selçuk İnan’dan daha az bir ücretle takımı çalıştıracak olan Fatih Terim, Galatasaray’ı şampiyonluğa ulaştırması halinde ise yönetim tarafından ekstra şampiyonluk primi ile ödüllendirilecek. Bu primin miktarı ise daha sonra yönetim kurulu tarafından belirlenecek.

3 yıllık anlaşma gereği toplam 6milyon euroya imza atacak olan teknik direktör Fatih Terim için önümüzdeki günlerde yardımcıları Hasan Şaş, Claudio Taffarel ve Ümit Davala ile birlikte özel bir tören düzenlenecek.