Türkiye (Son Dakika) İşte Gaziantep'teki bebek katilleri

İşte Gaziantep'teki bebek katilleri

Paylaş
İşte Gaziantep'teki bebek katilleri

Gaziantep’te önceki gün valizde cesedi bulunan bebeğin annesi İhlas el-Baho ve birlikte yaşadığı Ziyad el-Abdullah adliyeye sevk edildi. İlk ifadesinde "Bebek koltuktan düşmüştü" diyerek suçlamaları reddeden Ziyad el- Abdullah, "Akrep sokmuş gibi ağlıyordu. Dayanamayıp yere fırlattım" diyerek suçunu itiraf etti. Ziyad el- Abdullah'ın daha önce de bebeği darp ettiği ve serbest bırakıldığı ortaya çıktı

Gaziantep’te önceki gün valizde cesedi bulunan bebeğin annesi olduğu tespit edilen İhlas el-Baho (26), 10 aydır birlikte yaşadığı Ziyad el- Abdullah (24) ve kaldıkları evin sahibinin Emniyet'teki işlemleri tamamlandı.

Şehitkamil Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, adliyeye sevk edildi.

'BEN SİZE SAHİP ÇIKACAĞIM' DEMİŞ

Bebeğin annesi İhlas B., emniyetteki ifadesinde Suriye’deki iç savaş nedeniyle Halep’ten kaçarak Gaziantep’e geldiklerini söyledi. Nizip'te eski eşiyle evliyken tanıştığı Ziyad A.’nın kendisini davet etmesi üzerine birlikte yaşamaya başladıklarını belirten İhlas B., zanlıdan sık sık şiddet gördüğünü ve kendisini darp ettiğini öne sürdü.


NELER YAŞANMIŞTI?

Gaziantep’te önceki gün bir bebeğin cesedi valizde bulunmuştu. Adli Tıp Kurumundan gönderilen rapor doğrultusunda 5 aylık olduğu ve vücudunda morluklar ile kafatasında kırık bulunan bebeğin, 15 Aralık’ta hayatını kaybettiğini tespit edildi. Bunun üzerine polisler, kent genelindeki MOBESE kameralarını incelemeye aldı, hastanelerde çalışma başlattı.

Binevler Mahallesi’ndeki MOBESE kameralarından 7 Aralık’ta sakallı erkeğin bir bebeği darp ederken görüldüğü kayda ulaşan ekipler, araştırmayı derinleştirdi. Görüntülerden zanlının Suriye uyruklu Ziyad A. olduğu tespit edildi.

DAHA ÖNCE DE DARP ETMİŞ VE SERBEST BIRAKILMIŞ

Ziyad A. hakkında komşularının ihbarı üzerine daha önce inceleme yapıldığı, polisin 7 Aralık’taki MOBESE kayıtlarına ulaştığı, bebeği darp ettiği gerekçesiyle Düztepe Polis Merkezi'nde işlem yapılan zanlının adliyeye sevk edilmesinin ardından serbest bırakıldığı ve bebeğin annesine teslim edildiği belirlendi.

Zanlının kaldığı eve düzenlenen operasyonda Ziyad A. ile 10 aydır birlikte yaşadığı bebeğin annesi İhlas B.’nin yanı sıra ev sahibi de gözaltına alınmıştı.

Haberin Devamı