Dünya İşte gerçek 'Amerikan ninja'

İşte gerçek 'Amerikan ninja'

Paylaş
İşte gerçek 'Amerikan ninja'

Usame Bin Ladin'i öldürmek için gittiği Pakistan'da yakalanan ve üzerinden kılıç çıkan Amerikalı Gary Brooks Faulkner, Kore dövüş sanatı 'Hapkido' ustası çıktı

Kafayı El Kaide lideri Usame Bin Ladin’i öldürmekle bozan Amerikalı Gary Brooks Faulkner (52), üzerinde tabanca, kılıç, bıçak ve gece görüş dürbünüyle Pakistan’ın kuzeyindeki Çitral dağlarında yakalanmıştı. Çitral, Bin Ladin’in saklandığı sanılan yerler arasında gösteriliyor.

Haberin Devamı

‘Deli değil vatansever’

Amerikan basınının, üzerinden çıkan kılıç nedeniyle Japon dövüş ustaları ninjalardan esinlenerek “Amerikalı ninja” adını taktığı böbrek ve tansiyon hastası Faulkner, Bin Ladin’i öldürmek için 7 kez Pakistan’a geldiğini söyledi. Kore dövüş sanatı Hapkido ustası olan Faulkner’ın kardeşi Scott Faulkner, “Ağabeyim deli değil. Çok akıllıdır.

Ülkesini deli gibi sever ve Bin Ladin’in 11 Eylül 2001’de ülkemize yaptığını unutmadı. 11 Eylül saldırılarını çok kişisel algıladı. Bir buldog köpeği gibidir. Bin Ladin’i yakalama fikrini kafasına koyduğunu görünce, bundan vazgeçmeyeceğini anlamıştım” dedi. Amerika, Usame Bin Ladin’i ölü ya da diri yakalayana veya ölü ya da diri ele geçmesini sağlayacak bilgi getirene 25 milyon dolar ödül verileceğini açıklamıştı.

Haberin Devamı