Gündem İşte gerçek 'yol geçen hanı'

İşte gerçek 'yol geçen hanı'

Paylaş
İşte gerçek 'yol geçen hanı'

Ankara-Kırşehir duble yolunun tam ortasında kalan ev bir anda karşısına çıktığı sürücüleri şoke ediyor

Ankara'nın Bala ilçesi ile Kırşehir arasında yapımı devam eden duble yol inşaatının ortasında kalan ve araçları, yanından dolaşmak zorunda bırakan ev, görenleri şaşkına çeviriyor.

Bala-Kaman-Kırşehir duble yolunun Büyük Boyalık mevkiinde kamulaştırma bedeli nedeniyle davalık olan ve bu nedenle yıkılamayan ev, güzergahta seyreden araçların sürücülerine zor anlar yaşatıyor.

Şehirler arası otobüs firmalarının da kullandığı yolda ilerleyen sürücüler, bir anda karşılarına çıkan eve anlam veremiyor.

BİRÇOK UYARI LEVHASI YERLEŞTİRİLDİ

Karayolları Bölge Müdürlüğü ekiplerinin, eve yaklaşırken yerleştirdiği bir çok uyarı levhasıyla evin etrafındaki stabilize yola girmek zorunda kalan sürücüler, duble yollarda ilerlerken, bir anda hızlarını 30 kilometreye kadar düşürüyor.

Evin sahibi Şaban Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yolun ortasında kalan, kendisine ait 7 dönüm arazi ve bu arazinin üzerinde bulunan 3 ev için Karayolları 4. Bölge Müdürlüğünün 80 bin lira kamulaştırma bedeli kararı aldığını, ancak kendisinin bu bedele itiraz ederek bilirkişi talep ettiğini söyledi.

BİLİRKİŞİ 2 KATI DEĞER BİÇİYOR

Bilirkişinin de söz konusu taşınmazlara 170 bin lira değer biçtiğini anlatan Yıldırım, Karayolları 4. Bölge Müdürlüğünün, bu rakamı fazla bulduğunu ve davayı Danıştay'a taşıdığını ifade etti.

Yıldırım, yolun ortasında kalan evi yüzünden yaşanan sıkıntılardan kendisinin de mutlu olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

“İnsanlar zannediyor ki, ben keyfi yere itiraz ediyorum, yolun yapılmasına engel oluyorum. Yok böyle bir şey... Ben sadece bir an evvel paramı hakkıyla almak istiyorum. Neden 170 bin lira edecek taşınmazlarımı 80 bin liraya vereyim ki? Davanın bir an önce sonuçlanmasını ben de istiyorum. Hem yol bir düzene girer hem de ben başımı sokacak bir eve taşınabilirim. Böyle sürüncemede kalmak, beni de zor duruma sokuyor. Evin içinde korkuyla oturuyorum. Şimdi yine yaz aylarındayız. Kış geldiğinde dava sonuçlansa ve 'evini yıkacağız' deseler, o zaman ne yapacağım? Bilmiyorum...”

Konu ile ilgili Karayolları Kamulaştırma Birimi yetkilileri de yolun inşaatının devam ettiğini söyledi.

Konunun, mahkemeye intikal ettiğini ve mahkeme sonuçlanana kadar yapılacak bir şey olmadığını belirten yetkililer, Şaban Yıldırım'ın itirazından vazgeçmesi ve verilen kamulaştırma bedelini kabul etmesi halinde evin yıkılarak yolun ortasından kaldırılacağını ifade etti.

AA

2