Gündem İşte hain saldırının gerçekleştiği yer

İşte hain saldırının gerçekleştiği yer

Paylaş
İşte hain saldırının gerçekleştiği yer

İşte hain saldırının gerçekleştiği yer

Tokat'ın Reşadiye İlçesi'nde jandarma aracına yönelik olarak düzenlenen saldırırının yaşandığı bölge konumu itibari ile dikkat çekiyor. Hain saldırının gerçekleştiği yer karakola yaklaşık 1 kilometre metre mesafede bulunurken, yaklaşık 20 kilometre mesafedeki karakola virajlı ve dik yamaçlardan geçen yollar nedeni ile araçla 45 dakikada ulaşılabiliyor. Saldırının izleri ise sıcaklığını koruyor.

Haberin Devamı

Reşadiye ilçe merkezini gören ve Kalkit Vadisine doğru uzunan hakim dağların arasında, 1360 metre rakımlı bir tepede yer alan Sazak Karakoluna bir kilometre uzaklıkta meydana gelen ve 7 askerin şehit edildiği hain pusunun izleri hala duruyor.

ARAÇ 200 METRE GİDEBİLSE KARAKOLUN GÖRÜŞ ALANINA GİRECEKTİ

Reşadiye çıkışında bir grup köy yolunun üzerinde yer alan Sazak Köyü'ne giden yol dik yamaçların arasından ve keskin virajları ile dikkat çekiyor. Yaklaşık 500 rakımlı bölgeden başlayan yol sürekli tepeye doğru tırmanma şeklinde yükseliyor. Alçak bölgelerde soğuk ve sis kendini hissettirmezken, karakolun bulunduğu tepeye yaklaşıldıkça sis etkisini artırıyor. Saldırının dün 15.20 sıralarında gerçekleştiridiği anda karakola bir kilometre mesafade bulunan viraj yerinde askeri aracın yavaşlamasının fırsat bilinerek pusu kurulduğu ve saldırganların, karakolun alt bölümünde konuşlandığı gözleniyor. Saldırının gerçekleştirildiği bölgeden yaklaşık 200 metre daha ilerlendiğinde tepedeki karakol binası görülebiliyor. Saldırının sis nedeni ile aracın virajda yavaşlaması sonucu hesaplanarak, hemen üstündeki ağaçlık alandan yapıldığı ve saldırganların daha sonra bu bölgeden kaçarak izlerini kaybettirmeye çalıştıkları belirlendi. Olay yerinde ateş açılan askeri araca ait parçalar, yakıt izi, cam kırıkları ve kanlar dikkat çekiyor. Askeri personelin da tüm olumsuzluklara rağmen saldırıya karşlık vermeye çalıştığı da olay yerinde bulunan boş kovanlardan anlaşılıyor. Saldırının hemen ardından gece boyunca operasyonlar sürerken, karakolun bulunduğu tepe ve daha yüksek kesimlerde sabah saatlerinde kar yağdığı görüldü. Alt kesimlerde ve saldırının gerçekleştiği bölgede ise kar bulunmuyordu.

Haberin Devamı

1990'lı yıllarda DHKP-C ve sonrasında TİKKO'nun örgütlü eylem yaptığı, 90'lı yılların sonunda ise PKK'nın bu örgütlür ile işbirliği yaparak Karadeniz'e açılmak için kullandığı güzergahta yer alan Sazak Karakolu, 2000 yılında bulunduğu mevkiye konuşlandırıldı. Bölgedeki geçiş noktalarını kontrol altında tutmaya çalışan karakolda yaklaşık 60 askeri personelin görev yaptığı bildirildi. Olay günü bölgeye devriye için çıkan askeri araç, izinden dönen ve 2 gün Reşadiye Jandarma Komutanlığı'nda askeri aracın gelmesini bekleyen erler Cengiz Sarıbaş ile Arif Sisli'yi alarak karakola dönmek üzere yola çıktı. Karakola az bir mesafe kala, dağların arasında ilerleyen yolun virajlı kısımda pusu kuran teröristler, saldırıyı gerçekleştirdi. Silah seslerinin duyulması üzerine bölgeye giden askeri personel yaralıları hastaneye taşıdı.

Haberin Devamı

OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Kanlı saldırının meydana geldiği bölgeden başlayarak geniş bir alana yayılan askeri operasyon devam ediyor. Çevre illerden de takviyle birliklerin gelmesi ile birlikte operasyonlar gece boyunca devam etti. Saldırıyı henüz üstlenen olmazkan, resmi makamlardan da saldırıyı gerçekleştiren terör grubu konusunda bilgi verilmedi. Bölgeye giden yollarda ve çkış noktalarında güvenlik güçlere tedbir alırken, sabah saatlerinde yeni birliklerin de operasyona katıldığı bildirildi. Özellikle arazinin meyilli ve ormanlık oluşu, zirvede ise kar yağışının etkili olması nedeni ile güvenlik güçlerinin çabuk sonuç almasını güçleştirdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

İMRALI'DA 4 YIL GÖREV YAPMIŞTI

Saldırıda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Harun Arslanbey, Sazak karakolundaki görevi öncesinde, terörist başı Abdullah Öcalan'ın tutuklu bulunduğu İmralı'da 4 yıl görev yaptığı öğrenildi. Uzman Çavuş Arslanbey, İmralı sonrası Reşadiye ilçesi Sazak karakolunda göreve başlamıştı.

BAYRAKLAR ASILDI

Yaşanan üzücü olay sonrasında Reşadiye'de ve tokat merkezde gece boyunca halkın öfkesi dinmedi. Bayraklar ile sokalara dökülen halk terörü lanetlerken, cadde ve sokaklar da Türk bayrakları ile donatıldı. Tokat il merkezinde Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikaların organizasyonu ile yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı bir miting düzenlenerek, tepkiler dile getirildi. Terörün sonlandırılması ve hükümetin gerekli tedbirleri alması konusunda çağrılar yapıldı.

DHA