Gündem İşte İbo'yu vuracak PKK'lı terörist

İşte İbo'yu vuracak PKK'lı terörist

Paylaş
İşte İbo'yu vuracak PKK'lı terörist

İbrahim Tatlıses'e suikast soruşturmasında evinde hastane krokisi bulunan PKK'lı tetikçi Nihat Şimşek, pişmanlık yasasından yararlanmak istedi

İbrahim Tatlıses’e düzenlenen silahlı saldırı ile bağlantıları olduğu gerekçesiyle tutuklanan 4 PKK’lının evlerinde yapılan aramada polis bazı kroki ve haritalara ulaşmıştı.

Tutuklanan PKK’lı tetikçi Nihat Şimşek’in evinde bulunan bilgisayardan ise Tatlıses’in Maslak Acıbadem Hastanesi’ndeki odasını tarif eden krokiler çıkmıştı. Örgütün hastanede keşif yapıp, Google’dan indirdiği hastane krokisinin altına da Tatlıses’le ilgili bilgiler not ettiği ortaya çıktı.

ELE GEÇEN NOTLARDA NE YAZIYOR?

“Maslak Acıbadem Hastanesi yoğun bakım bölümünde yatıyor”, “Yoğun bakım ünitesi hastanenin ana girişine göre zemin katta, yan girişten girildiğinde bir alt kattan giriliyor”, "Hastane girişinde polis bulunuyor yoğun bakımın kapısında polis beklemiyor, hastane önünde ziyarete gelenlerin yoğunluğu var.”

EMİR BDP'LİDEN GELDİ

2’nci tetikçi Şimşek’in bilgisayarında ise önceki gün tutuklanan BDP parti meclis üyesi Avukat Ruşen Mahmutoğlu’nun gönderdiği bir mail bulundu. Mailde Avukat Mahmutoğlu’nun Nihat Şimşek’e ‘Yarım kalan işi tamamlayın. O halkına ihanet etti’ diye emir verdiği de anlaşıldı.

KOD ADI 'MAVİ DERYA'

Şimşek’e vur emrini veren Avukat Ruşen Mahmutoğlu’nun Kuzey Irak’taki kod adının ise “Mavi Derya” olduğu belirlendi. Savcılıkta suçlamaları kabul etmediği öğrenilen Mahmutoğlu’na sorguda savcının, “Abdullah Uçmak’ta sizin e-mail ve telefon numaranız ne arıyor?” diye sorduğu öğrenildi.

Mahmutoğlu ise bu soruya, “Ben bilmiyorum ne aradığını. Nasıl temin etmiş?” yanıtını verdi. Savcı ayrıca; “Uçmak seni ankesörlü telefondan dört defa çaldırdı. Ama sen açmadın neden?” diye sordu.

Avukat Mahmutoğlu’nun bu soruya ise, “Telefonu açmadım çünkü şüpheli olabileceğini düşündüm” karşılığını verdi. Mahmutoğlu’na yurtdışından gelen iki mailin örgütün Kuzey Irak sorumlusundan geldiği de belirlendi.

Tutuklanan Avukat Mahmutoğlu’nun’nun avukatı Hesari Yenice ise, müvekkiline Abdullah Uçmak’ın eşyaları arasında bulunan ilaç küpürü üzerindeki e-mail ve telefon numarasıyla ilgili sorular sorulduğunu söyledi.

Müvekkilinin bu konuyla ilgili savcılığa hiçbir fikrinin olmadığını söylediğini anlatan Avukat Yenice, “Onlara, Uçmak’ı tanımadığını sadece Tatlıses vurulduktan sonra basında çıkan haberlerden dolayı adını bildiğini söylemiş” dedi.

Müvekkiline Erbil’de bulunma nedeniyle ilgili çeşitli sorular sorulduğunu da belirten Yenice, Mahmutoğlu’nun BDP’nin Erbil sorumlusu olduğu için orada bulunduğunu ve bu gidişin basına da yansıdığını belirtti.

Yenice “Hatta bu gidiş Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, Altan Tan’la birlikte oldu. Müvekkilim 3-4 defa gitti. İçeriğini tam bilmiyorum ama orada bir büro açacaklardı. Ancak bürokratik engeller nedeniyle olamadı. Son 6-7 aydır bununla uğraşıyordu.

Sorguda orada neler yaptığını, kimlerle görüştüğünü, niye gittiğini sordular. O da orada bu konuda bütün sorumluluğun kendine ait olduğunu, Barzani’yle ve Başbakan’la görüştüğünü, bu çalışmaları kendisinin yönettiğini söyledi” diye konuştu.

UÇAK YANITI

Nihat Şimşek de ifadesinde Tatlıses’e yönelik suikast iddialarını kabul etmedi ve pişmanlık yasasından faydalanmak istediğini söyledi.

Savcının sorguda Şimşek’e “Maket uçağı al” yazılı maili de sorduğu ve Şimşek’in “Kuzey Irak’ta bir üniversitede okuyan bir öğrenci benden maket uçak istedi” diye yanıtladığı öğrenildi.

Vatan