Gündem İşte İstanbul'un dev Adalet Sarayı

İşte İstanbul'un dev Adalet Sarayı

Paylaş
İşte İstanbul'un dev Adalet Sarayı

İnşaatı sürerken basına tanıtılan Çağlayan Adliye Sarayı büyüklüğünde başka bir adalet sarayı daha dünyada yok

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Çağlayan Meydanı'nda yapımı devam eden Çağlayan Adliye Sarayı'nı basın mensuplarına gezdirdi.

Adliye Sarayı hakkında teknik bilgiler veren Engin, dünyanın en büyük adalet sarayları olarak nitelediği Çağlayan ve Kartal Adliye Sarayları'ndaki inşaatların devam ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

ENGİN GEZDİRDİ. BİLGİ VERDİ

Çağlayan Adliyesi'nin yaklaşık 43 bin metrekarelik bir arazi üzerine inşaa edildiğini belirten Engin, " Binanın tüm kullanım alanı 328 bin metrekaredir.Bu büyüklükte büyük bir adalet sarayı, dünyanın başka yerinde yoktur " diye konuştu.

İnşaatın Aralık ayı sonu itibariyle sona ereceğini söyleyen Başsavcı Engin, İstanbul Adliyesi olarak 2011 Nisan ayında taşınmayı planladıklarını da sözlerine ekledi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin Şişli, Fatih, Beyoğlu ve Eyüp adliyelerinin Çağlayan'a taşınması için gerekli planlamanın yapıldığını da belirtti. Binada toplam 4500 personelin görev yacağını söyleyen Engin, "günde 60 bin kişi Adalet Sarayından faydalanak " dedi. Adalet Sarayı içinde toplam 326 mahkeme salonu bulunacağını açıklayan Engin, her mahkeme için ayrı bir duruşma salonu olacağı bilgisini de verdi.

Haberin Devamı

200 METREKARELİK İKİ BÜYÜK MAHKEME SALONU OLACAK

Engin'in gazetecilere verdiği diğer bilgilerde şöyle: Binada toplam 275 Cumhuriyet savcısı odası bulunacak, avukat alanları, sosyal üniteler ve kafetaryalarla birlikte binada toplam 1500 oda hizmet verecek. Adalet Sarayında 2340 araçlık kapalı otopark alanı olacak. Binada ağır ceza duruşmaları için iki büyük duruşma salonu hizmet verecek. Salonların büyüklüğü 200 metrekare olurken, ağır ceza mahkemeleri için standart 100 metrekarelik salonlarda hizmet verecek. Salonlarda ses akustiği sağlanırken, Ceza mahkemelerine çıkacak sanıklar için özel asansörler ve merdivenler kullanılacak. Hiç bir tutuklu mahkemeye gelirken görülmeyecek. Bu arada İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, bir gazetecinin Yargıtay'ın Mehmet Haberal'la ilgili verdiği kararı nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna yanıt vermedi.

Yaşar KAÇMAZ - DHA - İSTANBUL